Inatt får vi veta hur NHL:s senaste lag kommer ställa upp den kommande säsongen. 

De två senaste säsongerna har varit minst sagt speciella på grund av Coronaviruset och mycket talar för att även 21/22 kommer bli något utöver det vanliga. Läget i Nordamerika tycks förvisso bli en smula bättre men det finns andra saker som gör säsongen speciell, dels för att ligan återigen låter spelare vara med i de kommande olympiska spelen i Peking – men även att man får sällskap av ett nytt lag.

Efter flera års arbete är det dags för Seattle Kraken att kliva in i världens bästa hockeyliga men innan man är redo för matcher behövs det spelare och dem ska presenteras på en livesänd gala natten till torsdagen. Klubben är delaktig i en så kallas “expansionsdraft” där man får chansen att välja varsin spelare från varje lag i ligan (förutom Vegas Golden Knights) och den senaste tiden har det spekulerats en hel del kring vilka spelare som kommer ansluta till nykomlingarna.

Målvakten är nyckeln

Många lag brukar bygga sitt lag kring en fixstjärna som ska stå för målen och det där lilla extra, men när nya klubbar byggs blir det fokus på andra saker. Det syntes inte minst när Vegas Golden Knights plockade in den rutinerade målvakten Marc-Andre Fleury från Pittsburgh Penguins. Vissa tyckte att kanadensaren sett sina bästa dagar men han skulle komma att ta nykomlingen hela vägen till final redan första säsongen. Det är något som Seattle också vill lyckas med.

Enligt de senaste rapporterna från andra sidan Atlanten har klubben kommit överens med Chris Driedger som senast kommer från en stark säsong i Florida men det har även ryktats kring att man skulle vilja förstärka truppen i form av Carey Price. Montréal valde nämligen att inte välja Price som en av sina “skyddade” spelare inför draften och därför finns 33-åringen tillgänglig för en flytt till den amerikanska västkusten. Andra tunga målvaktsnamn som inte är skyddade är bland annat Braden Holtby (Vancouver) och Jonathan Quick (Los Angeles Kings).

Tre Kronors stjärna till Seattle?

Eftersom varje klubb bara fått skydda ett visst antal spelare finns det gott om stjärnor tillgängliga för Seattle och en av dessa är Gabriel Landeskog. Den svenska stjärnforwarden som förväntas dra ett tungt lass i vinterns OS-turnering är en möjlig förstärkning och många experter tycker även att han vore den perfekta lagkaptenen för nykomlingen. 28-åringen har haft den rollen i Colorado de senaste nio säsongerna och är en av ligans mest respekterade spelare. Det har även spekulerats i att det vore positivt med en svensk prägel på laget eftersom området kring Seattle är förknippat med att många svenskar utvandrade dit under slutet av 1800-talet.

5 Svenska spelare som är aktuella för Seattle Kraken
1) Calle Järnkrok, Nashville
Har hunnit bli en av de mest rutinerade svenska spelarna i ligan och han är även en av de mest stabila, det brukar bli 30-40 poäng per säsong och han skulle säkert kunna göra nytta även i Seattle. Är dessutom inte en spelare som sitter på ett dyrt kontrakt, i Nashville fick han två miljoner dollar per säsong.
2) Marcus Johansson, Minnesota
Skicklig forward som visserligen haft en ganska tung säsong men som i sina bästa stunder håller hög klass. Något han inte minst visade under sin tid i Washington. Skulle mycket väl kunna vara en av Seattles fyra centrar.
3) Marcus Pettersson, Pittsburgh
Är något av en doldis som gör jobbet i det tysta och det känns som att han har börjat etablera sig på allvar i världens bästa liga. Är dessutom en back med många bra år framför sig och skulle vara ett bra alternativ om man gör en långsiktig satsning.
4) Andreas Johnson, New Jersey 
För ett par år sedan gjorde Johnson succé i Toronto men sedan dess har det gått lite tyngre. Det är dock inget snack om att han är en duktig spelare som kan producera på den här nivån och Seattle skulle kunna bli platsen där 26-åringen får en välbehövlig nystart.
5) Kevin Stenlund, Columbus
En hel del talar för att Seattle kommer spendera en hel del pengar på några stora stjärnor (som exempelvis Landeskog) vilket gör att andra kommer behöva vara betydligt billigare. I den kategorin passar Stenlund in, 24-åringen tjänade “bara” drygt en miljon dollar den gångna säsongen och är trots det en spelare som håller relativt hög klass. Han har dessutom framtiden för sig och kan bli bättre för varje år som går.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här