Schweiz ser ut att bli att räkna med i årets ishockey-VM.

Under de senaste dagarna har det funnits några följetänger i Tammerfors respektive Riga. Uppe i Finland har det spekulerats mycket kring om William Nylander tillslut ska ansluta till Tre Kronor och idag kom beskedet att stjärnforwarden stannar hemma. Nere i Riga har mycket av snacket kretsat kring Schweiz trupp, som blir starkare för varje dag som går. Inför mötet mot Kazakstan i tisdags anlände Kevin Fiala från Los Angeles och ett par dagar sedan fick stjärnan sällskap av backen Jonas Sigenethaler och forwarden Nico Hischier som också anslöt från Nordamerika. Något som fått allt fler att se laget som en möjlig joker i kampen om medaljerna.

Styrkebeskedet – seger mot Kanada

Idag stod Schweiz inför sin hittills störa utmaning i form av Kanada och det skulle visa sig bli en tuff match med små marginaler. Nordamerikanerna bjöd på gott motstånd och tog ledningen halvvägs in i matchen genom lagkaptenen Tyler Toffoli som tog vara på lagets andra powerplay för dagen. Kvitteringen skulle dock bara dröja några minuter då Nico Hischier klev fram och innan den andra perioden var över skulle även Dario Simion hinna ge Schweizarna ledningen.

Med åtta minuter kvar att spela kunde veteranen Andres Ambühl utöka ledningen till 3-1 och då hjälpte det kanadensarna föga att Michael Carcone fick in en reducering, närmare än så skulle man nämligen inte komma. Schweiz tog därmed sin femte raka seger vilket ger laget en stor chans att vinna grupp B där plötsligt Tjeckien seglat upp som den främsta motståndaren. Passande nog möts lagen redan imorgon.