Tre Kronor kan få förstärkning från världens bästa hockeyliga. 

Sverige inleder sitt VM med match mot Danmark under lördagen men förbundskapten Johan Garpenlöv fortsätter trots det att leta efter diverse förstärkningar. Den senaste i raden att ryktas till Tre Kronor är forwarden Nils Höglander, vars Vancouver redan fått avsluta sin säsong borta i NHL.

– Jag åker hem till Sverige idag, sedan får vi ser hur det blir. Men det stämmer att landslagsledningen hört av sig och jag stänger inga dörrar. Men vi väntar och ser vad som händer med karantänsbestämmelserna i Riga nu när VM kör igång i helgen, säger forwarden till Expressen.

Succé under sin rookiesäsong

Nils Höglander åkte över till andra sidan Atlanten med ganska låga förväntningar på sig efter att ha fått inleda säsongen hemma i SHL med Rögle. Väl på plats i Vancouver visade dock 20-åringen sin klass och med sina 27 poäng slutade forwarden femma i den interna poängligan. Bland annat sex poäng före Elias Pettersson, som dock missade många matcher på grund av skada.

FAKTA: Nils Höglander
Ålder: 20 år
Längd/Vikt: 176cm/86kg
Position: forward
Moderklubb: Malå IF
Statistik den här säsongen: 23 matcher, 14 poäng (5+9), 33 utvisningsminuter (Rögle)
56 matcher, 27 poäng (13+14), 16 utvisningsminuter (Vancouver)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.