Tre Kronor fortsätter att förstärka VM-truppen. 

Trots att VM är igång sedan några dagar tillbaka finns det fortfarande chans för de olika landslagen att förstärka sina trupper. De senaste dagarna har Schweiz låtit meddela att totalt tre spelare från NHL ansluter, däribland Kevin Fiala som gjorde debut i gårdagens match mot Kazakstan, och nu står det klart att även Tre Kronor får in en spelare från Nordamerika.

NHL-stjärnan ansluter

Senast in i den svenska truppen är backen Timothy Liljegren som nyligen avslutat säsongen med Toronto i Stanley cup-slutspelet där man åkte ut mot Florida med 1-4 i matcher. Ett tungt nederlag för den klassiska klubben som trots det gjort sin bästa säsong sedan 2004 och nu får alltså 24-åringen från Kristianstad en chans att ändå kunna avsluta våren på ett positivt sätt.

– En väldigt bra tvåvägsback som kan flytta pucken bra. Det har varit hans signum. Vi är väldigt glada över att få in honom, säger förbundskaptenen Sam Hallam till SVT.

Liljegren kommer från en stark säsong i Toronto där han stod för 18 poäng på 67 matcher i grundserien och under de två senaste åren har han på allvar etablerat sig i laget. Flytten till Nordamerika skedde redan 2017 men det krävdes fyra säsonger innan han sakta men säkert skulle få allt mer speltid i NHL. Årets VM blir backens första hittills i karriären, han har faktiskt aldrig spelat något med Tre Kronor och senaste gången landslagströjan drogs på var vid Junior-VM 2018. Liljegren landar i Finland under dagen och kan därmed vara tillgänglig redan till morgondagens match mot Ungern, men den saken är inte helt bestämd än.

Förbundskaptenen Sam Hallam har även låtit meddela att man skriver in målvakten Jacob Johansson i truppen, vilket gör att det bara finns en ledig plats kvar. En plats som ryktas vara reserverad till William Nylander som aviserat sitt intresse av att komma till VM, men som fortfarande väntar på ett definitivt besked från Toronto.

MER OM VM: Tredje raka segern för Schweiz 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här