Tre Kronor kan blicka tillbaka på en lyckad uppladdning inför VM. 

En lång säsong är snart över men först återstår en av de riktiga höjdpunkterna, i år är det Finland som står värd för Ishockey-VM och Tre Kronor åker till mästerskapet i hopp om att spela till sig en medalj. Innan avfärd återstår det dock en hel del förberedelser och uppladdning, bland annat veckans dubbla matcher mot Danmark.

Närmar sig succéspelaren VM?

I veckans upplaga av Tre Kronor fanns det ett flertal spelare som kan vara relativt säkra på att få vara med i VM, ett exempel på det är Lucas Wallmark. Forwarden tog som bekant hem skytteligan i OS och stod för en väldigt fin insats i onsdagens möte mot Danmark, där han bland annat noterades för dubbla assist. I samma match klev även en av SHL:s succéspelare den gångna säsongen fram.

Som trogen följare av division 1-hockeyn de senaste tio åren är det svårt att inte komma ihåg Patrik Karlkvist, forwarden som gjorde stor succé i Västervik vilket ledde till ett allsvenskt kontrakt med Mora. Året har gått och det såg länge ut som att Sörmlänningen skulle stanna på allsvensk nivå men den gångna säsongen har 29-åringen äntligen fått chansen i SHL och på vilket sätt han tagit den. I grundserien slog Karlkvist till med hela 26 mål och sedan hjälpte han sitt Oskarshamn att nå hela vägen till kvartsfinal där man sånär lyckades slå ut förhandsfavoriten Rögle. Inte illa av en debutant.

Framgångarna i Oskarshamn har lett till att Karlkvist även fått chansen i Tre Kronor och i onsdagens möte mot Danmark stod han för en väldigt fin insats, redan efter tio minuters spel gjorde han sitt första mål i landslaget och senare under matchen noterades han dessutom för två framspelningspoäng. Segersiffrorna skrevs till 6-1 och det var till stor del tack vare just Karlkvist.

I gårdagens retur blev det dock betydligt jämnare, för efter straffar kunde Tre Kronor krönas som segrare men även i den matchen hade Karlkvist ett finger med i spelet. Med två bra insatser i ryggen kan 29-åringen lämna lägret i Halmstad med en god känsla och nog känns Oskarshamns succélirare som en möjlig VM-joker?

TRE KRONORS MATCHER DEN HÄR VECKAN
20/4 – Seger med 6-1 mot Danmark (Halmstad)
21/4 – Seger med 3-2 efter straffar mot Danmark (Halmstad)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här