I eftermiddag ska Småkronorna avsluta gruppspelet i U18-VM. 

Efter några intensiva dagar har vi kommit fram till den avslutande delen av gruppspelet, där viktiga poäng står på spel i jakt på en biljett till slutspelet. Så ser det åtminstone ut för flera lag men för svensk del är vägen dit redan säkrad och det spelar ingen roll hur det går i eftermiddagens match mot Tyskland. Småkronorna är nämligen redan klara som gruppetta i Grupp A.

Efter tre spelade matcher står Sverige på nio inspelade poäng och hittills finns det väldigt mycket positivt att ta med sig in i kommande uppgifter, inte minst det offensiva spelet. Redan i premiären stod man för åtta mål och inför dagens match har det svenska laget producerat totalt femton mål, vilket är mest i gruppen tillsammans med Slovakien som dock spelat en match mer. Därmed finns det en hel del som talar för att Sverige blir ensam etta i den statistiken efter att matchen mot Tyskland spelats.

Tre svenska spelare som inlett U18-VM lovande

  1. Axel Sandin Pellikka. Den lovande backen var uppsnackad inför turneringen men visade redan i premiären att hypen är befogad. På de tre inledande matcherna har 18-åringen gjort sex poäng vilket gör honom till etta i backarnas poängliga. Har stora chanser att väljas väldigt tidigt i sommarens NHL-draft och blir avgörande i Småkronornas jakt på ett försvarat guld.
  2. Noah Erliden. Småkronorna gick in i turneringen utan en solklar etta i målet men nu är det inget snack om saken, Erliden är förstavalet mellan stolparna. Den lovande keepern inledde genom att hålla nollan mot Kanada och han har sedan följt upp det med två fina insatser mot Slovakien och Tjeckien. Kan komma bli viktigare ju längre turneringen går.
  3. Otto Stenberg. Var precis som Sandin Pellikka hypad inför avresan mot Schweiz och hittills har han verkligen kunnat leva upp till förväntningarna. Är bara sjutton år men är lagkapten och toppar med sina sju poäng dessutom den interna poängligan. Ska verkligen vara nöjd med hur turneringen inletts.

Motståndarkollen

Tyskland går in i eftermiddagens match som en klar underdog och man gör det utan något att spela för. Redan i premiären mot Kanada (förlust med 0-8) kunde man se att det skulle bli ett tufft gruppspel, sedan föll man med stora siffror även mot Tjeckien och gårdagens möte mot Slovakien lämnades med en känsla av besvikelse. Detta efter att man inlett väldigt bra och med halva matchen spelad kunde Kevin Bicker sätta 4-2, men en missad straff och ett matchstraff senare kunde Slovakien konstatera att man vunnit med 4-6.

Detta gör att Tyskland förlorat sina tre första matcher och oavsett resultat mot Sverige väntar ett kval för att få vara kvar i A-divisionen. Man har därmed tagit ett steg tillbaka jämfört med förra året då det blev en fjärdeplats i gruppspelet vilket i sin tur resulterade i en kvartsfinal. Detta till stor del tack vare Julian Lutz men han är numera överårig och spelar istället i juniorlandslaget. I hans frånvaro har spetsen saknats och det har stundtals varit smärtsamt tydligt, inför dagens match har tyskarna bara producerat fem mål varav fyra kom i gårdagens match.

Matchen mellan Sverige och Tyskland startar 14:30 och kan ses här 

 

DAGENS MATCHER
Sverige – Tyskland (14:30)
Schweiz – USA (16:00)
Tjeckien – Kanada (18:30)
Finland – Norge (20:00)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här