Efter en tuff inledning har Småkronorna fått upp farten i U18-VM.

Småkronorna åkte till Tyskland med hopp om att ta medalj men fick en tung start på turneringen, i premiären stod nämligen Lettland för en rejäl skräll när laget lyckades besegra Sverige med 3-2. Efter nederlaget lyckades dock de svenska spelarna få ordning på spelet, redan ett dygn senare besegrades Schweiz med stabila 6-2 efter att Jonathan Lekkerimäki och Leo Carlsson gjort två mål vardera.

Seger mot rivalen

Igår rundades gruppspelet av med ett möte mot rivalen Finland och där bjöds det på en hel del spänning, redan i första perioden gjordes totalt tre mål där det sista kom när Tim Almgren gav Småkronorna ledningen med 2-1. En bit in i andra perioden utökade Filip Bystedt till 3-1 och när Mattias Hävelid (bilden) satte 4-1 med kvällens andra fullträff kändes segern nära.

Knappt tre minuter senare skulle dock Finland reducera genom Lenni Hämeenaho och i tredje perioden skapade samme spelare spänning genom att spela fram till Tuomas Uronen som kunde ordna ytterligare en reducering. Trots en finsk press under den avslutande delen av matchen kunde Småkronorna hålla ut och vinna med uddamålet, vilket i sin tur gör att man vinner sin grupp. Därmed väntar Tyskland i kvartsfinalen som spelas imorgon.

Sverige – Finland: 4-3 (2-1,2-1,0-1)
1-0, Mattias Hävelid (Lekkerimäki, Öhgren)
1-1, Topi Rönni (Halttunen, Kulonummi)
2-1, Tim Almgren (Östlund, Lekkerimäki)
3-1, Filip Bystedt (Born, Pettersson)
4-1, Mattias Hävelid (Salomonsson)
4-2, Lenni Hämeenaho (Rönni, Nyman)
4-3, Tuomas Uronen (Hämeenaho)