En lång och framgångsrik karriär är över. 

Det har sedan en relativt lång tid tillbaka varit klart att den här säsongen blir Joel Lundqvists sista som ishockeyspelare och under måndagskvällen tog den slut. Detta efter att Växjö vunnit den sjätte matchen i semifinalserien och därmed säkrat en plats i finalen där antingen Skellefteå eller Örebro kommer stå för motståndet.

Ett snöpligt avslut

För Joel Lundqvist hade det kunnat bli ett perfekt slut på karriären, hans Frölunda hade inlett slutspelet på ett väldigt bra sätt genom att besegra rivalen Färjestad med 4-3 i matcher och man var därmed ett steg närmare ett nytt guld. Semifinalserien mot Växjö blev dock en svår uppgift där man började med att förlora första mötet (2-6) innan man sedan vände och ett tag ledde med 2-1 i matcher. Sedan vann Växjö match fyra och även den femte.

I samma match tilldömdes Lundqvist ett matchstraff och dagen efter stod det klart att han även skulle få en avstängning. Därmed riskerade den rutinerade forwarden att få se karriären ta slut vid sidan av isen. Precis så blev det. Istället för ytterligare ett firande på Götaplatsen i Göteborg fick 41-åringen avsluta karriären i kostym på Scandinaviums is efter slutsignalen.

– Det är mycket att ta in. Det kändes som vi skulle ta det i dag. Jag har suttit och följt matchen i ett tyst omklädningsrum. Helt stilla. Det var jobbigt, smärtsamt. Laget spelade fantastiskt bra, med en härlig energi. Det var kul att se, samtidigt som det var väldigt jobbigt, säger Lundqvist till Expressen efter slutsignalen.

MATCHFAKTA
Frölunda – Växjö: 1-2 (0-0,1-0,0-1,0-1)
1-0 Max Friberg (Johansson, Carlsson)
1-1 Manuel Ågren (Blichfeld, Rosén)
1-2 Robert Rosén (Sexton, Nilsson)
Skott: 26-32 (9-9,8-5,7-9,2-9)
Utvisningsminuter: 2-10
Publik: 12 044 (Scandinavium, Göteborg)

Under veckan kommer vmishockey.se blicka tillbaka på Joel Lundqvists långa och framgångsrika karriär. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här