Damkronorna fortsätter att övertyga i Ishockey-VM. 

Efter två segrar under inledningen av gruppspelet stod Damkronorna under söndagen inför den på pappret tuffaste motståndaren hittills i form av Japan. Under inledningen av den första perioden spelade de svenska spelarna på ett övertygande sätt och man kopplade tidigt ett spelmässigt grepp om matchen, det skapade flertalet heta chanser och efter knappt sju minuters spel skulle det ge utdelning genom Ebba Hedqvist som kunde få in ledningspucken.

Målet gav Damkronorna mer självförtroende att fortsätta på sitt offensiva spel och knappt två minuter senare kunde Josefin Bouveng utöka ledningen med sitt tredje mål i turneringen. Några minuter efter målet fick Japan ett gyllene läge att ta sig in i matchen men Emma Söderberg lyckades rädda friläget och göra att Sverige gick till pausvila med ett gott utgångsläge inför fortsättningen av matchen.

En klang och jubelföreställning – tredje raka segern

Under inledningen av den andra perioden fortsatte Damkronorna att spela bra och när man fick en chans att spela med en man mer på isen lyckades man skapa flertalet bra lägen vilket resulterade i inte mindre än tre ramträffar vilket skapade ett klingande ljud i arenan, men de gångerna hade man marginalerna mot sig. Några minuter in i perioden kändes ledningen fortfarande trygg men sedan resulterade lite slarv i egen zon i att Japan kunde reducera genom Haruka Toko som till vardags håller till i Linköping.

Målet gav japanskorna luft under vingarna och under avslutningen av den andra perioden höjde man sin nivå, vilket fick den svenska förbundskaptenen att bli en smula irriterad i båset. Med ungefär två minuter kvar av perioden fick man chansen att spela med en man mer på isen och då kunde Japan kvittera genom Makoto Ito som även stod för ett mål i premiären mot Kina.

Trots en negativ utveckling skulle perioden avslutas på ett lovande sätt för de svenska spelarna som skulle återta sin ledning genom Hilda Svensson och precis som den japanska kvitteringen kom målet i spelformen powerplay.

Inledningen av den tredje perioden började lite avvaktande men efter några minuters spel började Damkronorna att etablera en bättre offensiv och i ett friläge kunde Thea Johansson elegant utöka ledningen till 4-2. Målet skulle visa sig bli väldigt viktigt för matchens utgång, det gjorde att de japanska spelarna tappade en del av sin motivation och inte blev de mer optimistiska när Sara Hjalmarsson satte 5-2 på en målvaktsretur.

Med knappt fyra minuter kvar av matchen plockade Japan ut målvakten i jakt på en reducering men istället resulterade det i att Josefin Bouveng kunde spika slutresultatet till 6-2 i det tomma målet. Fullträffen var forwardens fjärde i gruppspelet och hon är därmed en av turneringens främsta målskyttar.

MATCHFAKTA
Sverige – Japan: 6-2 (2-0,1-2,3-0)
1-0 Ebba Hedqvist (Karlsson, Hjalmarsson)
2-0 Josefin Bouveng
2-1 Haruka Toko (Koike)
2-2 Makoto Ito (Ak.Shiga, Ao.Shiga)
3-2 Hilda Svensson (Nylén-Persson)
4-2 Thea Johansson (Hedqvist)
5-2 Sara Hjalmarsson (Bouveng, Lundin)
6-2 Josefin Bouveng
Skott: 43-22 (13-5,21-5,9-12)
Utvisningsminuter: 8-8
Publik: 2194 (Adirondack Bank Center)

KVÄLLEN & NATTENS MATCHER

Kanada – Tjeckien (21:00)
Kina – Danmark (01:00)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här