Det vimlar av landslagsmässiga spelare i SHL även den här säsongen. 

Väntan har varit lång men nu har äntligen de olika klubbarna i SHL inlett sin försäsong där veckor av träningsmatcher förhoppningsvis ska göra att man är förberedda när grundserien drar igång i mitten av september. I många år har den svenska högstadivisionen varit ansedd som en av Europas främsta, vilket gjort att spelare av hög klass valt att spela i den och så ser det ut även den här säsongen. Idag tänkte vi därför lyfta fram fem internationella spelare som håller landslagsklass och som kommer hålla till i SHL säsongen 23/24.

Fem internationella stjärnor i SHL säsongen 2023/24

Marek Hrivík – Leksand (Slovakien)

Position: Forward Ålder: 31 år Landskamper: 43 A
Kommentar: Det finns flera duktiga utländska spelare i Leksand den här säsongen och Hrivík är utan tvekan en av de som kommer få dra ett tungt lass, inte minst i det offensiva spelet. 31-åringen har varit en toppspelare sedan han gjorde SHL-debut 2019 och även om han missade många matcher förra säsongen är förväntningarna höga. Han har trots allt blivit utsedd till ligans MVP (2021) och så sent som i våras var han lagkapten för Slovakien i VM.

Markus Lauridsen – Malmö (Danmark)

Position: Back Ålder: 32 år Landskamper: 131 A
Kommentar: Lauridsen ses kanske inte som en stor stjärna men han är ett populärt och viktigt inslag i Malmö, inte minst tack vare sin rutin och sin styrka i egen zon. Detta till trots har han faktiskt gjort så mycket som 30 poäng under en och samma säsong så det finns även en offensiv potential. Är mer eller mindre given i det danska landslaget och har bland annat varit med i hela nio VM men där den stora framgången var OS förra året där backen stod för åtta poäng på sju matcher.

David Tomasek – Färjestad (Tjeckien)

Position: Forward Ålder: 27 år Landskamper: 52 A
Kommentar: Färjestad är besvikna efter förra säsongen som inte riktigt gick som man önskat och nu är siktet inställt på revansch. Lagbygget ser lovande ut och i Tomasek hoppas man få in en ny och hungrig offensiv kraft, precis som han varit för Sparta Prag de senaste åren. 27-åringen har varit med i det tjeckiska landslaget flera år men det var först i våras som han fick chansen att göra sin VM-debut vilket resulterade i fyra poäng.

Mantas Armalis – Leksand (Litauen)

Position: Målvakt Ålder: 30 år Landskamper: 44 A
Kommentar: Nu kanske inte Litauen är en maktfaktor inom den internationella ishockeyn men man har ett landslag och där har Armalis spelat en viktig roll i flertalet år. 30-åringen har spenderat större delen av karriären i Sverige och var en av Leksands viktigaste spelare den gångna säsongen, något han mycket väl kan komma bli även i vinter. Har aldrig varit med i ett A-VM men har varit med i kvalet till OS två gånger och ses som en av landets främsta spelare genom tiderna.

Emil Larmi – Växjö (Finland)

Position: Målvakt Ålder: 26 år Landskamper: 17 A
Kommentar: Naturligtvis måste vi även lyfta fram Larmi lite extra, 26-åringen var trots allt en av anledningarna till varför Växjö vann SM-guldet och han belönades bland annat med priset som slutspelets mest värdefulla spelare. Framfarten i Lakers gjorde att han fick chansen i landslaget och trots flertalet NHL-stjärnor var det räknades Larmi som ett av de största utropstecknen i VM-truppen. Blir minst lika viktig för Växjö i vinter och kan mycket väl spela en hel del i landslaget även i fortsättningen.

SHL kryllar av internationella spelare av hög klass men det var de här som vi ville lyfta fram lite extra idag. 

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här