Imorgon inleds JVM och VMishockey laddar upp inför Sveriges premiär med att ta ett snack med en av de förmodade nyckelspelarna. 

Efter en lång och stundtals problematisk resa över Atlanten är juniorkronorna på plats i Kanada där JVM utspelas och imorgon är det dags för premiär där Ryssland står för motståndet. Det finns förhoppningar om att Sverige ska ta medalj i mästerskapet och då spås vissa spelare bli extra viktiga. Det gäller inte minst forwardstalangen Alexander Holtz som gör sitt tredje JVM. Han fanns dock inte med när truppen presenterades men tog senare den sista platsen, som lämnats ledig i hopp om att forwarden skulle släppas från New Jersey Devils organisation. Trots detta var Holtz inte orolig att missa mästerskapet.

– Egentligen inte, man gick mest och väntade på att det skulle blir klart, säger forwarden till VMishockey ett par dagar innan premiären.

Du är en av få spelare som gör ditt tredje JVM, hur ser du tillbaka på dina tidigare två? 
– De har varit lärorika, så jag tar med mig mycket erfarenhet från dem.

Förra vintern blev mästerskapet väldigt speciellt på grund av Corona, hur var hela den upplevelsen för er spelare? 
– Den var speciell, allt från karantän i sju dagar till bubblan som var turneringen ut. Det var väldigt speciellt.

Under hösten har du fått chansen att göra debut i NHL, hur kändes det att få dra på sig tröjan och göra din första match i världens bästa liga?
– Det var verkligen en dröm som gick i upplevelse. Nått man drömt och kämpat för hela livet. De är en del skillnad faktiskt. Spelet i NHL är såklart snabbare och spelarna är bättre.

Numera är det den amerikanska östkusten och inte Stockholm som är platsen där du bor, hur stor omställning har livet utanför isen varit? 
– Den har varit stor faktiskt. Jag har alltid bott hemma så det har blivit ett stort steg. Men väldigt lärorikt samtidigt.

Hemma i SHL snackades det mycket om ditt skott, har du fått chansen att visa upp det i Nordamerika också eller har det blivit en annan typ av spel? 
– Det kommer nog alltid vara lite av min grej. Men samtidigt har jag utvecklat fler delar i mitt spel som jag känner blivit mycket bättre.

I JVM får du chansen att spela tillsammans med din tidigare lagkamrat, William Eklund, hur ser er kemi ut på isen? 
– Det ska blir riktigt kul. Vi har lirat tillsammans mycket genom åren, så det blir nog bra!

Corona fortsätter att vara ett hett ämne även den här säsongen, hur mycket snackas det om sånt bland er spelare? 
– Det är såklart de blir en snackis. Speciellt nu senaste veckan när det blev lite av ett Corona-utbrott i NHL.

JVM har blivit en klassiker att följa under mellandagarna, har du något eget minne från något tidigare år? 
– Zibanejads friläge tror jag alla har som minne!

Förra säsongen gick du in i JVM som en talang från SHL som få i Nordamerika hade sett, nu gör du det med några NHL-matcher under bältet, känner du en extra press att prestera?
– Nej de tycker jag inte. Jag är riktigt taggad och det ska bli sjukt kul att få spela för Tre Kronor igen!

Juniorkronornas premiär mot Ryssland spelas annandagen klockan 22:30 och sänds på TV6. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här