Inför Sverige – Tjeckien i Hockey-VM

Efter en minst sagt knackig start verkar Tre Kronor ha fått upp farten, åtminstone till viss del. I lagets senaste match blev det nämligen seger med hela 7-0 mot Schweiz efter att ha haft sex olika målskyttar. Ikväll står Tjeckien på tur, som blandat fina insatser med lite mer mediokra prestationer hittills under turneringen. Laget kommer senast från en seger efter förlängning mot Belarus.

Senaste snackisarna kring det svenska laget är att backen Nils Lundkvist tvingats lämna VM på grund av skada, något som är en tung smäll med tanke på att 20-åringen stod för fyra poäng i matchen mot Schweiz. I hans frånvaro talar det mesta för att antingen Albert Johansson eller Jesper Sellgren ska få speltid.

Tjeckien har som sagt var blandat och gett hittills i turneringen men har fin spets i spelare som Dominik Kubalik och Jan Kovar, men det finns samtidigt en hel del sparkapital i både Filip Zadina och Jakub Vrana som publiken kan förvänta sig lite mer av. De är trots allt två spelare som håller bra NHL-klass.

TV-kanal & tid

Matchen börjar 19:15 och sänds på SVT2, försnacket inleds 18:30 och matchen spelas i Elektrum Olympic Centre (Riga).

Förväntningar på Sverige

Sverige brukar vara favoriter i de flesta matcherna man spelar men med tanke på hur VM varit hittills så känns det som att det är 50/50, även Tjeckien har ett lag som ska kunna bjuda på fin hockey och man har även lite bättre bredd i det offensiva spelet. Det som kan tala för svensk seger är att målvakten Adam Reideborn haft en väldigt fin start på mästerskapet.

Odds inför matchen

Som vi nämnde ovan skiljer det inte mycket mellan de här lagen och det verkar många oddssättare hålla med om. Snabbare.com ser Sverige som knapp favorit (2.44-2.50) och Unibet erbjuder 2.27 gånger pengarna vid blågul seger medan vinst för Tjeckien skulle ge 2.60.

Tidigare möten mellan lagen

Tre Kronor och Tjeckien är två lag som möter varandra väldigt ofta eftersom man är med i Euro Hockey Tour. Senast lagen möttes var så sent som i mitten av maj och då blev det tjeckisk seger med uddamålet (3-2) efter att ha avgjort matchen i förlängningen. Noterbart är att Tjeckien vunnit tre av lagens fyra senaste möten.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här