Damkronorna slipar formen inför VM. 

Tidigare har vi rapporterat om att Tre Kronor testar spelare inför VM genom att ta sig an ett dubbelmöte mot Norge och Damkronorna väljer precis samma upplägg. Idag väntar det första av två möten mot grannen i väst och precis som för herrarna är det Stavanger som är spelorten.

Talangerna får chansen

Noterbart i truppen är att det kryllar av unga och lovande spelare som – förhoppningsvis – har en väldigt ljus framtid. Snittåldern är bara drygt 20 år vilket säger en hel del om att förbundskapten Ulf Lundberg ser mötena mot Norge som ett bra tillfälle att testa landets talanger.

– Återigen ett rungande ja tack från samtliga som har fått frågan att låna landslagströjan. En medelålder på strax över 20 år i truppen och ett ypperligt läge att visa framfötterna inför VM, säger Lundberg i ett pressmeddelande.

I truppen hittar vi flera av landets mest lovande spelare, bland annat forwarden Lova Blom som gjort en fin säsong i Djurgården där det bland annat blivit åtta mål, och som även hunnit med att debutera i landslaget. 18-åringen är utan tvekan en spelare att hålla ögonen på i framtiden. Samma sak gäller den unga backen Mira Jungåker, hon är bara sexton år gammal men har redan hunnit spela två säsonger i SDHL med HV71 och nu får hon chansen att göra sina första matcher i Damkronorna. Mycket talar för att det inte blir de sista.

Stjärnglans

Det är onekligen fokus på unga och lovande spelare i Lundbergs trupp men det finns även en hel del värdefull rutin, flertalet spelare var med i OS-truppen och är till vardags nyckelspelare hemma i sina respektive SDHL-klubbar. Backklippan Maja Nylén-Persson har haft en strålande säsong där hon bland annat noterades för tretton poäng under slutspelet, vilket hjälpte Brynäs hela vägen till final där Luleå tillslut blev en för svår motståndare. 20-åringen är en av landets bästa spelare och bidrar därmed med en hel del stjärnglans. Samma sak gäller även klubbkamraten Josefin Bouveng och Michelle Löwenhielm, som bland annat spenderat fem säsonger i Nordamerika.

DAMKRONORNAS TRUPP TILL LÄGRET
Målvakter 
Amanda Johansson (Leksand)
Ellen Jonsson (Brynäs)
Backar
Anna Kjellbin (Luleå)
Wilma Wäng-Germundsson (Djurgården)
Mira Jungåker (HV71)
Jessica Adolfsson (Linköping)
Mina Waxin (Brynäs)
Maja Nylén-Persson (Brynäs)
Paula Bergström (Modo)
Forwards 
Josefin Bouveng (Brynäs)
Emma Murén (Brynäs)
Linnea Johansson (Linköping)
Sofie Lundin (Djurgården)
Jenny Antonsson (Brynäs)
Lova Blom (Djurgården)
Hanna Thuvik (Brynäs)
Thea Johansson (HV71)
Felizia Wikner-Zienkiewicz (HV71)
Lina Ljungblom (Modo)
Olivia Carlsson (Modo)
Michelle Löwenhielm (SDE HF)

Damkronornas spelschema mot Norge
13:e april (16:00)
14:e april (16:00)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här