Damernas juniorlandslag åker västerut med en talangfull trupp. 

Efter att ha gjort väldigt bra ifrån sig under U18-VM på hemmaplan i vintras är det snart dags för damernas juniorlandslag att blicka fram mot en ny säsong och den kommer inledas med ett läger i Nordamerika. Mellan 6-14:e augusti kommer U18-landslaget befinna sig på klassisk mark i Lake Placid, där de olympiska spelen ägde rum 1980 och på schemat väntar bland annat matcher mot USA.

– Vi ska börja jobba med att implementera spelidén, vad vi ska stå för som lag och vad vi ska göra för att få fram det bästa av varje individ. Nu börjar jobbet tillsammans, med VM i Schweiz som slutmål, säger förbundskaptenen Andreas Karlsson till förbundets hemsida.

Supertalangen får chansen

Landslaget åker till USA med ett högintressant lag där många av spelarna var med och visade upp sig redan den gångna säsongen och det finns några som sticker ut lite extra. En spelare som förmodligen kommer få extra många blickar på sig hittar vi på forwardssidan i form av Hilda Svensson. 16-åringen från Oskarshamn stod för fyra mål i U18-VM och gjorde sedan stor succé med Damkronorna i VM där hon bland annat lyckades samla ihop hela elva poäng.

Tre andra intressanta namn i truppen

  1. Ebba Hedqvist – lovande forward som har en väldigt hög potential och som stod för flera bra insatser i U18-VM den gångna säsongen. Hon har även hunnit göra VM-debut och är utan tvekan en av landets mest talangfulla spelare.
  2. Emilia Bergeby Hallbeck – offensivt skicklig spelare som var med i vinterns silverlag och som stod för 33 poäng på 31 matcher när Frölunda tog steget upp till SDHL. Kommer bli väldigt intressant att följa i vinter.
  3. Lovisa Lundström – efter en säsong där hon fick agera backup i U18-VM är det nu tänkt att målvaktslöftet ska få fler chanser att visa upp sig och lägret i USA är ett steg i rätt riktning. Gjorde väldigt bra ifrån sig i Division 1 den gångna säsongen och närmar sig en chans i SDHL.

Här är Juniordamernas trupp till lägret i USA

Målvakter

Maja Helge, Växjö Lakers HC
Lovisa Lundström, Luleå HF

Backar

Sanna Halsius, MoDo Hockey
Elsa Åberg, SDE HF
Linnea Natt och Dag, Djurgårdens IF
Meja Andersson, IF Troja-Ljungby
Rebecka Hollström, Skellefteå AIK
Hedvig Sturk, Luleå HF
Wilma Georgny, Djurgårdens IF
Nellie Svensson, Frölunda HC

Forwards

Hilda Svensson, HV 71
Stella Sjöberg, SDE HF
Emma Rehn, HV 71
Isabelle Leijonhielm, AIK
Ebba Hedqvist, MoDo Hockey
Vega Milfors, Linköping HC
Evelina Arvidsson, Skellefteå AIK
Ella Hellman, Frölunda HC
Mira Hallin, MoDo Hockey
Edit Danielsson, Tingsryds AIF
Emilia Bergeby Hallbeck, Frölunda HC
Moa Johannesson, IF Troja-Ljungby

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här