Tre Kronor fick en smakstart på Ishockey-VM. 

På förhand stod Tre Kronor inför gruppspelets på pappret svåraste uppgift redan i premiären men matchen mot USA skulle visa sig gå väldigt bra. Det blev seger med 5-2 efter att Joel Eriksson Ek gjort två av målen och dessutom noterats för en assist i matchen. I målet fick Filip Gustavsson chansen från start och Minnesotaspelaren räddade 28 räddningar vilket gav honom en väldigt bra start på turneringen.

– Det är alltid kul att representera ditt land, det är en dröm och du är alltid nervös första matchen. Du vet inte riktigt vad du kan förvänta dig, men det var väldigt roligt därute. I första halva av matchen spelade vi väldigt bra men sen blev vi lite för avslappnade och spelade inte vår bästa hockey, sedan fick dem powerplay och vi förlorade momentum. De har ett väldigt bra offensivt lag, men i defensiven är de inte så bra, sa målvakten till IIHF.com efter slutsignalen.

Höjdpunkter, Sverige – USA

MATCHFAKTA
Sverige – USA: 5-2 (1-0,2-1,2-1)
1-0 Joel Eriksson Ek (Heed, Johansson)
2-0 Lucas Raymond (Hedman, Eriksson Ek)
2-1 Zach Werenski (Jones, Boldy)
3-1 Marcus Johansson (Holmberg, Pettersson)
3-2 Brock Nelson (Gaudreau, Vlasic)
4-2 Victor Hedman (Holmberg, Kempe)
5-1 Joel Eriksson Ek (Frödén)
Skott: 38-30 (12-7,14-12,12-11)
Utvisningsminuter: 6-0
Publik: 9109 (Ostravar Arena)

MER OM VM: Summering av första VM-dagen 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här