Det bjöds på en hel del spänning när Småkronorna jagade medalj under lördagskvällen. 

Efter en tung förlust i semifinalen mot Ryssland hade Småkronorna under gårdagen chansen att ändå kunna avsluta Hlinka Gretzky Cup med en seger – men då krävdes en väldigt bra insats i bronsmatchen mot Finland.

Sent avgörande som skapade spänning

Precis som väntat bjöd Finland på bra motstånd och det var inte mycket som skiljde lagen åt, en bra bit in i den tredje perioden stod det fortfarande 3-3 men med mindre än en minut innan slutsignalen kom avgörandet. Forwarden Fabian Wagner hade stått för flera fina insatser tidigare under turneringen och här kunde han säkra segern till Småkronorna, vinsten gör att laget kan lämna Tjeckien med bronsmedaljer runt halsen medan Finland får nöja sig med en fjärdeplats.

Trots att det inte räckte riktigt hela vägen så har Småkronorna gjort en hel del saker bra under den gångna veckan, redan i premiären blev det seger mot Tyskland (3-0) och i gruppspelet lyckades man även besegra USA med 5-3 i något som var en av turneringens mest underhållande matcher.

Vi kan även konstatera att Jonathan Lekkerimäki stod för hela tre mål i semifinalen mot Ryssland och han gjorde även mål mot både Tyskland och USA. Något som naturligtvis borde stärka den unge forwardens aktier inför säsongen.

I finalen blev det seger för Ryssland med hela 7-2 mot Slovakien. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.