Det är inte bara Tre Kronor som har problem i Hockey-VM.

Fortsatt tungt för storfavoriten

Med två förluster på de två inledande matcherna hade Kanada en hel del press på sig inför kvällens drabbning mot Tyskland och inte blev det bättre när Stefan Loibl gav tyskarna ledningen halvvägs in i första perioden. Efter hans mål dröjde det mindre än en minut innan Matthias Plachta kunde utöka densamma till 2-0 innan Kanada fick till en reducering genom Nick Paul.

Kanada gick in i andra perioden med en ökat press på sina axlar men lyckades inte ta vara på sina chanser, istället kunde Korbinian Holzer spika slutresultatet till 3-1 vilket gör att Kanada inlett VM med tre raka förluster. Ett facit som sätter en kvartsfinalplats i farozonen. Samtidigt har Tyskland fått en bra start på mästerskapet, segern var lagets tredje raka vilket gör att framtiden ser minst sagt ljus ut.

En stor del i Tysklands seger kan tillskrivas målvakten Mathias Niederberger som stod för en strålande insats med hela 39 räddningar som facit.