Imorgon bitti är det dags för Tre Kronor att kliva in i OS-hockeyn.

Väntan har varit lång men imorgon bitti är det äntligen dags för Tre Kronor att spela sin premiär i OS-hockeyns gruppspel där Lettland står för motståndet. Laget har drabbats av en del motgångar i uppladdningen, bland annat fick tre spelare lämna truppen redan innan avfärden till Kina men som det ser ut nu kommer ingen spelare behöva stå vid sidan av på grund av skada eller sjukdom.

Succéspelaren får chansen

Det återstår fortfarande några timmar innan Tre Kronor ger sin in i OS men sett till de senaste dagarnas träningar verkar Johan Garpenlöv bestämt sig för hur han ska formera laget. Efter en del spekulationer står det klart att Lars Johansson får chansen mellan stolparna, målvakten som gjort succé i SKA St Petersburg den här säsongen har övertygat tillräckligt mycket under träningarna för att få förtroendet från start.

För ett par dagar sedan anslöt Dennis Everberg till truppen och enligt hur det sett ut på den träningen han hunnit vara med kommer forwarden bilda kedja tillsammans med Jacob De la Rose och Gustav Rydahl. Just den kedjan ser inte ut att bli Garpenlövs förstaval mot Lettland, istället talar en hel del för att Mathias Bromé, Anton Lander och Carl Klingberg tar plats i förstafemman. På backplats ser Lukas Bengtsson och Oscar Fantenberg ut att göra femman komplett.

TRE KRONORS FÖRVÄNTADE LAGUPPSTÄLLNING MOT LETTLAND
Målvakt
Lars Johansson
Förstafemman
Lukas Bengtsson, Oscar Fantenberg
Mathias Bromé, Anton Lander, Carl Klingberg
Andrafemman
Jonathan Pudas, Henrik Tömmernes
Dennis Everberg, Jacob De la Rose, Gustav Rydahl
Tredjefemman
Christian Folin, Philip Holm
Joakim Nordström, Marcus Krüger, Max Friberg
Fjärdefemman
Linus Hultström, Theodor Lennström
Pontus Holmberg, Lucas Wallmark, Fredrik Olofsson

Noterbart är att Linus Johansson spelat en del i andrakedjan och Daniel Brodin i tredjekedjan under de senaste träningarna.

NATTEN OCH MORGONDAGENS MATCHER 
Sverige – Lettland (05:10)
Finland – Slovakien (09:40)
Kanada – Tyskland (14:10)
USA – Kina (14:10)

Hur tror du det går för Tre Kronor i OS? 

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här