Hem Dam VM Kanada fortsätter imponera i VM – se målen mot Tjeckien här

Kanada fortsätter imponera i VM – se målen mot Tjeckien här

0
297

Kanada har fått en smakstart på hemma-VM i Brampton.

Som regerande mästare är pressen på det kanadensiska laget stor men man fick en väldigt bra start på turneringen i och med segern mot Schweiz (4-0) i premiären och det höjde självförtroendet inför nattens möte mot Tjeckien. Ett Tjeckien som tog brons i VM förra året och som siktar på medalj även den här gången, men man fick en tung start på matchen i och med Marie-Philip Poulins tidiga ledningsmål för Kanada.

I slutet av första perioden kunde Tjeckien dock kvittera genom Natalie Mlynkova men mindre än en minut senare tog Kanada tillbaka ledningen och när Blayre Turnbull utökade till 3-1 i andra perioden var segern nära. Tjeckien bjöd stundtals på bra motstånd men var utan tvekan det bättre laget och i början av tredje perioden kunde Marie-Philip Poulin sätta sitt andra mål i matchen vilket mer eller mindre säkrade segern.

Slutresultatet blev 5-1 efter att Laura Stacey hittat rätt och Kanada har därmed inlett VM med att ta två raka segrar, vilket än mer lyfter fram dem som favorit till att ta hem guldet. Noterbart är att man höll på att bjuda in tjeckiskorna i matchen genom att dra på sig flertalet utvisningar i tredje perioden, men defensiven var tät vilket gjorde det svårt för Tjeckien att skapa några heta lägen.

Höjdpunkter, Kanada – Tjeckien

Kanadas nästa match spelas inatt klockan 01:00 och då står Japan för motståndet. För Tjeckien väntar USA på lördagskvällen och den matchen startar 21:00 svensk tid.