Det blir ingen hockeyfest i Östergötland i januari. 

Så sent som i onsdags presenterades truppen som skulle vara med i damernas U18-VM i nästa månad men nu står det klart att mästerskapet ställs in. Detta på grund av coronapandemin. Det blir därmed andra året i rad som Linköping och Mjölby förlorar chansen att få stå som värd för världsmästerskapet där flera av damhockeyns mest lovande spelare skulle vara med.

Kritik hos stjärnorna

Beslutet att ställa in U18-VM för andra året i rad väcker kritik hos flertalet stjärnor, bland annat den kanadensiska målvakten Shannon Szabados som skriver på twitter att hon tycker det är förnedrande att ställa in mästerskapet två år i rad samtidigt som herrarnas motsvarighet får spelas som planerat. Den dubbla olympiska mästarinnan får medhåll från flera andra aktiva spelare både på herr- och damsidan som ställer sig frågande kring beslutet.

Bland kritikerna finns även den tidigare stjärnan Hailey Wickenheiser, av många ansedd som tidernas främsta damspelare, som menar att det bara är pengar som gör att damernas mästerskap ställs in medan herrarna får spela vidare.

Enligt flera nordamerikanska medier handlar det om att man väljer att ställa in mästerskapet helt, det finns inga planer på att flytta fram evenemanget till ett senare datum.

Vi återkommer med mer information kring huruvida U18-VM kan komma spelas längre fram.  

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här