Nu står det klart hur Sverige kommer ställa upp i kommande JVM. 

Mitt i en intensiv period med nya restriktioner och ett NHL-avhopp till OS har svenska ishockeyförbundet presenterat truppen till damernas JVM, som avgörs i Mjölby och Linköping 8-15 januari.

Supertalangerna väcker drömmar om medaljer

I den svenska truppen återfinns flertalet spelare som till vardags håller till i SDHL, landets högsta division. Bland dessa hittar vi Mira Markström, som debuterade i HV71 redan för två säsonger sedan. 16-åringen kan spela på flera olika positioner och är med sin rutin (drygt 70 SDHL-matcher) en av lagets viktigaste spelare. Markström var med i U18-VM redan säsongen 19/20 och noterades då för en poäng på fem matcher.

I truppen finns även Markströms lagkamrat Mira Jungåker, som imponerat i SDHL under inledningen av säsongen och som spås en lysande framtid. Den lovande backen har gjort bra ifrån sig i juniorlandslaget under hösten och behöver vara i bra form även i JVM om det ska kunna bli medalj.

Noterbart är att samtliga spelare i truppen tillhör en SHDL-klubb men att man även har två extraspelare, där den ena är talangen Hilda Svensson som redan kan se tillbaka på en rätt speciell karriär. 15-åringen från Oskarshamn blommade ut tidigt i Troja-Ljungby och lånades under förra säsongen in till HV71, men numera håller forwardstalangen till i Växjös organisation där hon imponerat i killarnas U16-lag. Svensson har inte gjort någon landskamp men elva poäng på sexton matcher under hösten vittnar om en fin form. Återstår att se om hon får visa prov på det i JVM.

TRUPPEN TILL JVM 

Målvakter

Lisa Jönsson, Modo
Ebba Svensson Träff, Linköping
Felicia Frank, Brynäs

Backar

Mira Jungåker, HV71
Olivia Sohrner, Djurgården
Alice Wallin, Djurgården
Tuva Kandell, Leksand
Ida Karlsson, Leksand
Jenna Raunio, HV71
Astrid Lindeberg, Luleå
Sofia Ljung, Brynäs

Forwards

Moa Gustavsson, AIK
Stella Lindell, Brynäs
Mira Markström, HV71
Nicole Hall, Djurgården
Julia Perjus, Modo
Ella Jämsén, Linköping
Linnea Adelbertson, Djurgården
Beatrice Hjälm, Djurgården
Klara Kenttälä, Luleå
Pandora Nåtby, Djurgården
Isabelle Leijonhielm, Täby
Emma Pfeffer, Linköping
Frida Simonsen, Linköping (extraspelare)
Hilda Svensson, Växjö (extraspelare)

Damernas JVM spelas mellan 8-15 januari och sänds på SVT. Mer inför mästerskapet kommer här på vmishockey.se! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här