Damkronorna letar formen inför VM-premiären. 

Med bara ett par dagar kvar till VM-premiären mot Danmark var tisdagens genrep mot Schweiz det sista tillfället för Damkronorna att slipa på formen och det skulle bli ett bra test inför det som komma skall.

Sverige inledde matchen på ett bra sätt och kunde ta ledningen en bit in i första perioden genom Sara Hjalmarsson, en ledning man skulle behålla perioden ut. Efter pausvilan skulle dock Schweiz ta sig in i matchen genom en kvittering och efter en mållös tredje period fick det hela avgöras på straffar där Schweiz var strået vassare. Damkronorna förlorar därmed genrepet men trots det verkade man relativt nöjda med insatsen.

– Jag tycker att vi fick många bra svar på de bitar som vi har jobbat med under en längre tid, men också här på lägret. Jag tycker att vår intensitet är riktigt bra, det vill säga att vi jobbar otroligt hårt och gör rätt avvägningar, säger förbundskaptenen Ulf Lundberg till SVT.

Favoritens formbesked inför VM

Det är inte bara Sverige som slipar på formen inför VM, under sommaren har flertalet andra landslag också spelat matcher för att först och främst se vilka spelare som är tillräckligt bra för att bli uttagna i truppen. De senaste dagarna har fokuset blivit att se hur det står till med formen och för Kanadas del verkar det inte finnas mycket att oroa sig för. I gårdagens genrep vann man nämligen mot rivalen USA efter att Marie-Philip Poulin gjort det avgörande 3-2 målet halvvägs in i tredje perioden. Den regerande mästaren går därmed in i VM med ett gott självförtroende.

Sommarens landskamper inför VM

27 juli
Finland – Tjeckien: 2-3 (straffar)
28 juli
Finland – Tjeckien: 4-3
16 augusti
Finland – Japan: 6-1
18 augusti
Finland – Japan: 7-1
Tyskland – Ungern: 1-0
19 augusti
Tyskland – Ungern: 2-1
20 augusti
Danmark – Kanada: 1-14
21 augusti
Danmark – Finland: 0-8
23 augusti
Tjeckien – Tyskland: 2-3
Sverige – Schweiz: 1-2 (straffar)
Kanada – USA: 3-1

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.