Nu är det bekräftat hur Damkronornas säsong kommer avslutas. 

Efter att ha spelat OS i Peking var det tänkt att Damkronorna skulle runda av en intensiv säsong, där man även hunnit med ett lyckat kval till just OS, med att delta i B-VM som spelas i Frankrike i nästa månad. Nu står det klart att så inte blir fallet.

“Världen är i gungning”

Läget i omvärlden har gjort att Damkronorna får planera om hur säsongen ska avslutas, istället för B-VM väntar istället en uppflyttning till den högsta divisionen. Detta efter att Ryssland fråntagits sin VM-biljett, något som skett med anledning av den ryska invasionen av Ukraina.

– Världen är i gungning och det fasansfulla som händer lämnar ingen oberörd. Nu har IIHF tagit sitt beslut att flytta upp oss och vi ställer om kompassen mot VM i Danmark i augusti i stället. Det ska bli fantastiskt roligt och intressant, säger förbundskaptenen Ulf Lundberg till förbundets hemsida.

FAKTA: Lagen som deltar i VM 
Danmark
Finland
Kanada
Japan
Tyskland
Tjeckien
USA
Ungern
Schweiz
Sverige

Damernas VM spelas i Herning och Fredrikshamn mellan 26:e augusti och 4:e september. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.