Viktiga poäng står på spel i Tre Kronors andra match i OS. 

Det har bara gått ett drygt dygn sedan Tre Kronor vann premiären mot Lettland med 3-1 men det är redan dags för nästa utmaning. Idag står Slovakien för motståndet och det för deras del handlar det om att försöka studsa tillbaka snabbt efter att ha förlorat sin premiär mot Finland med hela 2-6.

En hel del av efterspelet kring Sveriges premiär handlade om att Mathias Bromé råkade ut för en tackling som tog illa, forwarden tvingades lämna isen i smärtor vilket skapade en del oroande frågetecken. Efter slutsignalen kom dock lugnande besked och med största sannolikhet är 27-åringen med i laguppställningen även i dagens match.

Dagens motståndare går in i matchen med ett stukat självförtroende efter att ha visat prov på en stor ineffektivitet i mötet mot Finland, trots 33 skott lyckades man bara göra två mål och i egen zon fanns det en hel del saker som inte direkt övertygade. Inte minst kring målvakten Branislav Konrad som hade en tung dag på jobbet.

Matchen i matchen

Ofta hamnar de båda lagens målvakter i fokus inför en match men inför just det här mötet blir det två formstarka målgörare som kommer få lite extra uppmärksamhet. En stor del i Tre Kronors premiärseger kunde tillskrivas Lucas Wallmark, forwarden stod för två mål och en fin insats som bäddade för att Sverige skulle få en bra start på turneringen. Samtidigt fick Slovakien en desto tuffare inledning men Juraj Slafkovsky visade framfötterna mot Finland, även han stod för dubbla mål vilket gör vilket gör supertalangen till ett uppenbart hot för det svenska försvaret.

STATISTIK INFÖR MATCHEN 
Poäng 
Sverige – 3
Slovakien – 0
Gjorda mål
Sverige – 3
Slovakien – 2
Insläppta mål
Sverige – 1
Slovakien – 6
Poängkungen 
Sverige – Lucas Wallmark, 2 poäng (2+0)
Slovakien – Juraj Slafkovsky, 2 poäng (2+0)
Främsta målvakten
Sverige – Lars Johansson, 88.2%
Slovakien – Branislav Konrad, 80.0%
Powerplay
Sverige – 20.0%
Slovakien – 0.0%
Boxplay
Sverige – 33.3%
Slovakien – 33.3%

Nedsläpp är 09:40 och matchen sänds på Kanal5 – vilket lag tror du tar hem segern? 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här