Flera nordiska länder har hållit i VM de senaste åren och nu vill ytterligare ett få chansen. 

När en pandemi inte ens var något världen oroade sig för lyckades Danmark skapa både publikfest och ett riktigt bra arrangemang våren 2018 och om knappt ett år är det Finlands tur att stå som värd för Hockey-VM. Förhoppningsvis med publik på läktarna.

Även Sverige kommer snart (närmare bestämt 2025) att hålla i världsmästerskapet och nu kommer det uppgifter som gör gällande att grannen Norge också vill få chansen att bjuda in världens bästa spelare.

– Vi har deltagit i över 16 år. Då är det viktigt att vi också kan ge något tillbaka och vara värd. Vi har alltid råd att arrangera längdskidåkning. Skidåkning har en stor plats i norska hjärtan, men ishockey är väldigt stort över hela världen. Norge måste också kunna vara värd för ett evenemang i en så stor sport, säger Ottar Heide som är ordförande i det norska ishockeyförbundet, till norska TV2.

Senast Norge stod som värd för VM var så långt tillbaka som 1999, den gången blev det ett mästerskap med europeisk prägel där varken USA eller Kanada lyckades ta medalj. Istället blev det brons till Sverige och i finalen besegrade Tjeckien Finland i förlängning efter att lagen vunnit varsin match.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.