Idag har Juniorkronorna släppt truppen till säsongens höjdpunkt. 

Det har varit en hel del spekulationer den senaste tiden och idag har vi tillslut fått veta hur Tomas Monténs trupp till JVM ser ut. I laget återfinns flera ordinarie SHL-spelare och stora talanger, men man får – precis som väntat – klara sig utan succéspelaren Lucas Raymond som Detroit väljer att inte släppa sin guldklimp till mästerskapet. När truppen presenterades lämnades dock en ledig plats på forwardssidan, så det återstår att se vilken spelare som får den sista biljetten till JVM.

Stark målvaktsuppsättning

Man brukar säga “anfall vinner matcher, försvar vinner mästerskap” och ska det bli något guld för juniorkronorna så kommer försvaret och inte minst målvaktsspelet bli avgörande. På målvaktssidan går Sverige in i VM med en väldigt stark uppsättning, både Calle Klang och Jesper Wallstedt har fått en hel del speltid i SHL under hösten där den senare imponerat mest. 19-åringen gjorde drygt 20 matcher i Luleå redan förra säsongen och har en utvecklingskurva som gör att NHL känns som en realistisk dröm.

Nästa storback?

Även på backsidan finns det en hel del starka namn som bidrar till att juniorkronorna är ett av de högst rankade lagen inför JVM. Den spelare flest snackat om på förhand är Simon Edvinsson, som tagit stora steg framåt de senaste åren. Förra vintern gjorde backen succé i U18-VM och nu hoppas man att 18-åringen ska vara minst lika bra i JVM. Under hösten har den storväxte talangen tagit en ordinarie plats i Frölunda och så sent som i somras valdes han som nummer sex i NHL-draften. Räkna med att Detroit kommer följa Edvinsson extra noga i mästerskapet.

JUNIORKRONORNAS TRUPP TILL JVM
Målvakter
Calle Klang (Rögle)
Jesper Vikman (Vancouver Giants)
Jesper Wallstedt (Luleå)
Backar
Simon Edvinsson (Frölunda)
Anton Olsson (Malmö)
Emil Andrae (HV71)
Leo Lööf (Ilves)
Joel Lundström (Färjestad)
Måns Forsfjäll (Skellefteå)
Victor Sjöholm (HV71)
Helge Grans (Ontario Reign)
Forwards
Zion Nybeck (HV71)
William Eklund (Djurgården)
Daniel Ljungman (Linköping)
Fabian Lysell (Vancouver Giants)
Isak Rosén (Leksand)
Åke Stakkestad (BIK Karlskoga)
Elliot Ekmark (Linköping)
Theodor Niederbach (Frölunda)
Oskar Magnusson (AIK)
Elias Stenman (Skellefteå)
Albert Sjöberg (Södertälje)
Daniel Torgersson (AIK)
Oskar Olausson (Barrie Colts)

(Ytterligare en forward kommer ansluta till truppen) 

Vi kommer naturligtvis ta en närmare titt på Sverige och alla andra lag när JVM närmar sig. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här