Tre Kronor fick sämsta tänkbara start på säsongen.

Förväntan låg i luften när spelarna äntrade isen i Vida Arena där Sverige skulle spela säsongens första landskamp mot Tjeckien, tillika den första matchen i årets upplaga av Karjala Tournament men det skulle visa sig bli en långt ifrån rolig kväll för de knappt sex tusen åskådarna. Redan innan man spelat två minuter hade Radan Lenc gett Tjeckien ledningen och ett par minuter senare spelade han fram till Färjestads David Tomasek som utökade till 2-0.

Talangens mardrömsdebut

Halvvägs in i första perioden utökades ledningen ytterligare och med fem minuter kvar kunde Lukas Sedlak sätta 0-4 vilket fick förbundskaptenen Sam Hallam att agera. På förhand hade han valt att ge debutanten Carl Lindbom chansen i målet men efter fyra insläppta på en kvart fick 20-åringen lämna isen och bli ersatt av Linus Söderström, som även han fick göra debut.

Knappt halvvägs in i andra perioden tändes ett litet hopp när Tim Heed kunde få in en reduceringspuck men den här matchen tillhörde tjeckerna och bara ett par minuter senare utökade man ledningen till 1-5 genom Adam Kubik. I den tredje perioden fick Victor Ejdsell in ytterligare en reducering men närmare än så kom Tre Kronor utan man förlorar premiären med 2-5, efter en insats där det fanns en hel del mer att önska.

Publik: 5750 (Vida Arena, Växjö)

Nästa match för svensk del spelas på lördag då Schweiz står för motståndet, ett Schweiz som föll tungt med 0-4 i sin match mot Finland.