Det blev en spännande kamp när Juniorkronorna jagade en semifinalplats i JVM.

Sverige inledde matchen på ett lovande sätt och fick något av en drömstart när Otto Stenberg styrde in pucken redan efter knappt två minuters spel. Under fortsättningen av den första perioden skapade Juniorkronorna flertalet bra chanser och med ungefär två minuter kvar innan periodpausen fick man spela powerplay och väl där kunde Jonathan Lekkerimäki utöka ledningen till 2-0 vilket gav Sverige ett gott utgångsläge inför fortsättningen av matchen.

Stolpe ut

Även i andra perioden spelade Sverige stundtals väldigt bra och man skapade flera bra chanser men man hade inte riktigt marginalerna på sin sida, först  prickade Fabian Wagner ena stolpen och några minuter senare var det Noah Östlunds tur att träffa virket men den här gången tog pucken i ribban. Innan perioden var över skulle Juniorkronorna få ytterligare en stolpträff vilket skapade en del frustration men det tände även hoppet hos Schweiz som höjde sig en aning och med ungefär två minuter kvar att spela kunde man få in en viktig reducering genom Jan Hornecker som stod fri i slottet.

Trots målet gjorde Sverige en bra period och i slutsekunden fick man in pucken men efter en snabb granskning kom domaren fram till att målen var över pucken efter att signalen för pausvila hade ljudit i Scandinavium. Därmed stod sig resultatet 2-1 till den tredje perioden.

Ett rafflande avgörande

I tredje perioden såg Juniorkronorna ut att kunna försvara sin ledning på ett relativt enkelt sätt men efter knappt tio minuters spel fick Schweiz in kvitteringspucken efter att Nick Meile avlossat ett väldigt fint skott som letade sig förbi både svenska backar om Hugo Hävelid i målet.

Under slutskedet av perioden hade Sverige ett par bra lägen att ta ledningen på nytt men den schweiziska defensiven höll tätt vilket tvingade fram en händelserik förlängning där Axel Sandin Pellikka blev stor matchvinnare med sitt mål som tar Sverige vidare till semifinal.

Sverige – Schweiz: 3-2 (2-0,0-1,0-1,1-0)
1-0 Otto Stenberg (Hävelid, Pettersson)
2-0 Jonathan Lekkerimäki (Öhgren, Wahlberg)
2-1 Jan Hornecker (Reber)
2-2 Nick Meile (Weber, Christe)
3-2 Axel Sandin Pellikka (Lekkerimäki, Östlund)
Skott: 33-18 (10-4,10-7,12-6,1-1)
Utvisningsminuter: 2-10