Alplandet ser ut att ha något stort på gång. 

Mycket av snacket inför ishockey-VM i Finland handlade om vilket lag som skulle kunna utmana ett stjärnspäckat Kanada, var det kanske värdlandet eller ett på pappret starkt Tjeckiskt lag? Kanske Tre Kronor, eller skulle Tyskland göra en ny skräll? Svaret ser ut att kunna bli något helt annat.

Stjärnans formtopp

Schweiz har inlett VM på ett minst sagt lovande sätt, inför gårdagen hade man tre raka segrar och det började bra även mot Slovakien där Denis Malgin kunde ge laget ledningen. Forwarden, som tidigare spelat i klubbar som Florida och Toronto, tycks ha prickat toppformen perfekt skulle senare även spela fram till ett mål och med sina totalt åtta poäng toppar han hela mästerskapets poängliga.

Slovakien höll stundtals jämna steg, åtminstone rent målmässigt och när supertalangen Juraj Slafkovsky kvitterade till 2-2 i början av andra perioden såg det ut att ljusna för laget. Schweiz skulle dock hinna återta ledningen innan perioden var över och i tredje akten stod man för två nya mål, varav ett från fixstjärnan Nico Hischiers klubba. Slutresultatet skrevs till 5-3 vilket gör att Schweiz segertåg fortsätter och att man toppar grupp A, tre poäng före Kanada som spelat en match mindre.

MATCHFAKTA
Schweiz – Slovakien: 5-3 (1-1,2-1,2-1)
1-0, Denis Malgin (Suter)
1-1, Milos Roman (Lantosi, Liska)
2-1, Dominik Egli (Scherwey, Bertschy)
2-2, Juraj Slafkovsky (Kristof, Tatar)
3-2, Timo Meier (Suter)
4-2, Nico Hischier (Marti)
4-3, Samuel Takac (Sykora, Grman)
5-3, Fabrice Herzog (Malgin, Suter)
Skott: 30-16
Utvisningsminuter: 43-10
Publik: 2504 (Helsinki Ice Hall)

MER OM VM: Svensk seger – efter drama mot Finland

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.