Sverige är ute ur U18-VM efter en tung förlust i kvartsfinalen.

Inför årets upplaga av U18-VM i Schweiz fanns det goda förhoppningar om att Sverige skulle kunna försvara sin silvermedalj från ifjol, och kanske rent av förbättra sin position ytterligare men idag tog jakten på medalj slut redan i kvartsfinalen mot Tjeckien.

Sverige inledde matchen relativt bra och man tog ledningen genom Isabelle Leijonhielm men inom loppet av tre minuter skulle Tjeckien först kvittera och sedan även ta ledningen när Tereza Plosova höll sig på rätt plats vid rätt tidpunkt. Efter en mållös andra period skapade Ella Hellman spänning med sin kvittering några minuter in i den avslutande perioden, men sedan kom trenden från inledningen av matchen tillbaka. Tjeckien tog åter ledningen när Adela Sapovalivova gjorde sitt andra mål för dagen och kort därefter utökade man till 2-4 vilket blev slutresultatet. Sveriges VM är därmed över medan Tjeckiens jakt på medaljer fortsätter i semifinalen.

Sveriges insats i matchen speglar resultatet relativt väl och man kom inte riktigt upp i nivå när det behövdes som mest, vilket till viss del kan bero på att man jämfört med Tjeckien fick en betydligt kortare återhämtning efter gruppavslutningen. Istället för en ny medalj lämnar det svenska laget Zug med två segrar och lika många förluster.