Det finska hockeyförbundet hoppas att vårens VM ska bli en publikfest. 

Det främsta minnet från Hockey-VM i Lettland var förmodligen, åtminstone ur svensk synvinkel, att Tre Kronor stod för ett misslyckande genom att missa att ta sig vidare från gruppen. Sätter man dock på sig glasögon med vidvinkel så var den stora snackisen att det blev långt ifrån en publikfest, naturligtvis på grund av Coronapandemin som vi fortfarande påverkas av.

Om drygt ett halvår är det åter dags för VM att spelas, då med Finland som värdland, och de hoppas att läget ska se ljusare ut så att mästerskapet ska kunna bli en folkfest både för den finska hockeypubliken och internationella supportrar.

Rättvisan före allt

Under september månad har man därför dragit igång en lottning där supportrar haft chansen att vinna förtur till biljetter för matcher som ska spelas i Grupp B, där lag som Finland, USA och Sverige tar plats. Anledningen till detta är att det ska bli en mer rättvis chans till större andel supportrar att lyckas få en biljett till matcher som annars skulle bli slutsålda snabbt.

Fram till den 26:e september är lottningen igång och den 30:e september får vinnarna börja boka sina biljetter. Noterbart är att det bara gäller för matcherna som spelas i Tampere, för matcherna i Helsingfors (där grupp A håller till) finns det redan biljetter tillgängliga.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.