Ikväll kliver värdlandet Finland in i ishockey-VM 2022 när man tar sig an grannen Norge i sin premiär. Vi guidar dig till hur du enklast kan streama matchen och presenterar även oddsen inför matchen. 

 1. Unibet Livestream

  Såhär streamar du VM 2024

  1. Klicka på knappen ovan och skapa ett konto på 1 min hos Unibet.

  2. Sätt in 100 kr med t.ex. Swish eller Trustly.

  3. Klart! Nu kan du börja streama alla VM-matcher. Pengarna du har satt in kan du spela för på valfri match!

  Alla regler och villkor

Streama Finland-Norge gratis

Kvällens match sänds på TV6 vilket gör att relativt många svenskar har tillgång till matchen. Om du däremot inte har tillgång till en TV så finns också möjligheten att streama matchen på Viaplay, i antingen appen eller webben på såväl mobil som surfplatta.

Under Ishockey-VM är det däremot TV6 och TV10 som sänder merparten av matcherna vilket gör att många har tillgång till matcherna genom rutan. Skulle man dock inte vara i närheten av en TV så finns istället möjligheten att streama matcherna genom antingen Viaplay eller ett spelbolag, där det sistnämnda alternativet är det klart billigaste.

Odds inför matchen

De senaste åren har Norge tagit steg i rätt riktning när det kommer till ishockey, så sent som förra VM lyckades man som bekant besegra Tre Kronor men trots det får man räknas som en rejäl underdog inför kvällens premiär. Finland har siktet inställt på att spela om VM-guldet på hemmaplan och kommer till mästerskapet som olympiska mästare efter att ha besegrat det ryska laget i Peking för bara några månader sedan.

Oddsen just nu

Betsson
1.11
Finland
10.50
Oavgjort
21.00
Norge
Till Betsson

Odds kan ändras. Oddsen senast uppdaterade kl 22.52 den 12/5.

TV-kanal och tid

Matchen sänds i TV6 och startar kl 19:20 svensk tid, sändningen börjar redan 19:00 för dig som är intresserade av försnacket.

Matchen är den tredje under VM:s första dag, samtidigt spelas även mötet mellan Kanada och Tyskland.

Aktuellt inför Finland-Norge

Finland har som mål att ta VM-guld på hemmaplan men man verkar få göra det utan många spelare från NHL. Så sent som i onsdags tvingades dessutom stjärnbacken Henri Jokiharju lämna laget på grund av covid-19. Som tur var kunde landslaget få in en fullgod ersättare i form av stjärnan Mikael Granlund som var med och vann VM-guld 2011 och som gjort totalt 67 poäng i Nashville den här säsongen.

Norges trupp saknar stjärnglans från NHL men man har många rutinerade spelare som vet vad som krävs för att lyckas i ett mästerskap. Det finns dock plats för debutanter, bland annat svensk-norrsken Kristian Jakobsson som gjort succé i Sparta Sarpsborg den här säsongen. Det på pappret största namnet hittar vi i Mathias Olimb som bland annat vunnit norska ligan hela tre gånger, dessutom har han spelat närmare 400 matcher i SHL och VM-debuten skedde redan 2007.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.