Juniorkronorna räckte inte till i kvällens test inför Junior-VM.

Med några dagar kvar till JVM-premiären hade Juniorkronorna under onsdagskvällen chansen att slipa på formen men det första av två genrep skulle visa sig bli en tuff utmaning. USA, som ses som en av de stora förhandsfavoriterna, inledde matchen bra och visade tidigt att man förmodligen blir att räkna med i det kommande mästerskapet men till en början lyckades den svenska defensiva hålla saker och ting under kontroll. Efter ungefär en kvarts spel skulle dock amerikanerna ta ledningen genom Luke Hughes som spås bli en av JVM:s främsta backar.

Sveriges första halva av matchen handlade till stor del om att försvara sig men ett par minuter efter Hughes ledningsmål kunde Fabian Lysell få in en kvittering som gav det svenska laget lite lugn och ro.

Klasskillnad

I andra perioden började skillnaderna mellan de båda lagen bli allt mer tydliga, USA kopplade ett spelmässigt grepp om matchen och det skulle även visa sig på resultattavlan. Sex minuter in i mellanakten kunde Kenny Connors sätta 1-2 och några minuter senare utökade Luke Mittelstadt ledningen. Innan perioden var över skulle USA även hinna göra 1-4 vilket satte Juniorkronorna i en svår sits inför den avslutande tredjedelen av matchen.

Tidigt i tredje perioden fick Juniorkronorna en hakningsutvisning och i det efterföljande powerplayspelet kunde USA utöka till 1-5 genom Jimmy Snuggerud som är en av spelarna det amerikanska laget bygger sin offensiv kring. Under de avslutande minuterna av matchen kunde Juniorkronorna få till ett par anfall men i det stora hela var det klasskillnad mellan lagen och hade inte målvakten Carl Lindbom gjort en bra match mellan stolparna hade resultatet kunnat rinna iväg ytterligare.

USA kan lämna matchen med en god känsla inför turneringen medan Juniorkronorna har en del att fundera på inför sitt genrep som sker mot Schweiz på fredag kväll.