Tre Kronor går mot en spännande framtid. 

I förra veckan säkrade Tre Kronor en bronsmedalj i VM genom att besegra Kanada vilket gjorde att man tog sin första medalj sedan 2018 och en sex år svit var därmed över. Det är även säsongen 23/24 men det dröjer inte länge innan förbundskaptenen Sam Hallam börjar göra de första förberedelserna inför den kommande säsongen, som ser ut att kunna bli något alldeles extra.

Under säsongens gång väntar den nya turneringen där fyra av världens bästa landslag ska mötas i Nordamerika vilket gör att stjärnorna från NHL kan vara med, men den stora höjdpunkten blir VM som nästa år spelas på svensk mark. I årets mästerskap fick talangen Felix Unger Sörum chansen att göra sin VM-debut och idag gör vmishockey en liten förhandstitt på fem lovande spelare som mycket väl kan bli aktuella för VM på hemmaplan.

Fem talanger som kan spela i Ishockey-VM 2025

Leo Carlsson – 20 år, Anaheim Ducks (forward)

Här har vi något av en rutinerad talang som trots sin ålder redan hunnit med en hel del. Förra våren gjorde forwarden VM-debut och i vinter har han tagit NHL med storm, under sin första säsong i Anaheim noterades värmlänningen för 29 poäng på 55 matcher vilket får ses som en bra start på det nya äventyret. Tanken var att Carlsson skulle vara med i årets VM men en skada satte tyvärr stopp, chansen finns däremot att han finns med nästa år eftersom Anaheim haft svårt att ta sig vidare till slutspelet de senaste åren.

Simon Edvinsson – 21 år, Detroit Red Wings (back)

För ett par år sedan var Edvinsson en av SHL:s största talanger och supportrarna i Frölunda höjde honom till skyarna som en kommande storback. Potentialen är fortfarande väldigt hög men de två första åren i Nordamerika har varit ganska tunga och i vintras spelade backen bara sexton matcher i NHL. I farmarligan gjorde han däremot succé så det är inget snack om att det här är en lovande spelare och nästa säsong kanske det stora genombrottet kommer?

William Eklund – 21 år, San Jose Sharks (forward)

När San Jose, trots fina debutmatcher i NHL, valde att låna ut Eklund till Djurgården för ett par år sedan fanns risken att han skulle stanna kvar i Sverige men så har det inte blivit. Förra säsongen gjorde forwarden succé i farmarlaget och i vinter har 21-åringen varit ett av få utropstecken i Sharks, som annars haft en väldigt tung säsong. En skada stoppade dock spel i VM men nästa år kan Eklund mycket väl bli aktuell igen. Fortsätter utvecklingen kan forwardslöftet faktiskt bli även vara ett namn för OS om knappt två år.

Axel Sandin Pellikka – 19 år, Skellefteå AIK (back)

Det mesta i draften 2023 handlade om en viss Connor Bedard men i efterhand rankades Sandin Pellikka som ett av de bästa kapen då Detroit kunde välja honom som nummer sjutton. Spola fram bandet ett år och den lovande backen är en av Skellefteås främsta på positionen och han kommer allt närmare sin chans i världens bästa ishockeyliga. Det ser dock ut att bli spel i SHL även nästa säsong och fortsätter utvecklingen att gå i rätt riktning kan 24/25 bli säsongen då Sandin Pellikka får visa upp sig i Tre Kronor.

Carl Lindbom – 21 år, Färjestad BK (målvakt)

Här har vi något av en joker inför den kommande säsongen. 21-åringen har en skyhög potential och kommer från en bra första säsong i Färjestad vilket även resulterade i hans debutmatcher med Tre Kronor. Utvecklingen går i rätt riktning och Lindbom kan bli en av målvakterna som får visa upp sig i Tre Kronor under den kommande säsongen, men man ska även vara medveten om att konkurrensen på målvaktssidan alltid är hård inför ett VM. Inte minst när det spelas på hemmaplan, då det brukar locka lite extra att vara med.

Fem bubblare: Liam Öhgren (Färjestad/Minnesota), Jonathan Lekkerimäki (Örebro/Vancouver), Noah Östlund (Växjö/Buffalo), Emil Andrae (Philadelphia)

 

 

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här