Sverige imponerade i finalen av ungdoms-OS.

Efter fina insatser i gruppspelet ställdes Sverige mot Tyskland i semifinalen och efter en övertygande prestation där man vann med hela 6-1 ställdes man under onsdagsmorgonen mot Japan i finalen. Väl där fick det svenska laget en drömstart genom Tilde Grillfors mål efter nio minuters spel och sedan dröjde det inte länge innan Ebba Westerlind kunde utöka ledningen till 2-0.

Japan skapade en hel del chanser att reducera men den svenska defensiven höll tätt samtidigt som man var effektiva i det offensiva spelet. Efter en mållös andra period kunde Nellie Norén utöka ledningen till 3-0 innan Matilda Österman spikade slutresultatet till 4-0 i tom bur. Guldet var därmed säkrat och succén total. Mycket tack vare målvakten Tilde Wyckman som räddade 27 skott och höll nollan i finalen.

– Jag hade bestämt mig för att inte släppa in något mål, och så fick jag bra hjälp av laget. Det var underbart. Jag ville inget annat än guld, säger Wyckman till SVT.

Sverige – Japan: 4-0 (2-0,0-0,2-0)
1-0 Tilde Grillfors
2-0 Ebba Westerlind
3-0 Nellie Norén (Carlsson, Melin)
4-0 Matilda Österman
Skott: 14-27
Utvisningsminuter: 6-0