Slovakien ser ut att ha hittat formen i Ishockey-VM.

Årets VM inleddes lite trevande för Slovakien som föll i premiären mot Tyskland förra veckan, men sedan dess har man gjort fina framsteg. Först blev det en stabil seger mot Kazakstan och i måndags tog man två poäng i mötet med USA, det hade dock kunnat bli full pott men man tappade 4-1 till 4-4 i tredje perioden. Därför var det svårt att veta hur det egentligen stod till med formen inför onsdagens möte med Polen, men när matchen väl startade syntes det att slovakerna har något bra på gång.

Det blev en stabil seger efter en minst sagt stabil insats där målskyttet öppnades redan efter ett par minuters spel och där Tomas Tatar utökade till 2-0 efter halva första perioden. Just Tatar hade en nyckelroll i matchen och noterades för ett mål och två assist, där båda framspelningarna var till Lukas Cingel som stod för två mål när Slovakien vann med komfortabla 4-0. Nedan finns highlights från matchen.

Publik: 9109 (Ostravar Arena, Ostrava)

Förutom att ta en stabil seger blev det en minst lika trygg vinst på läktarna eftersom de slovakiska fansen har vallfärdat över landsgränsen till Tjeckien och det är något som verkas uppskattas av de slovakiska spelarna.

– Det är otroligt, de har skapat en hemmaläktare för oss. Det är otroligt att spela inför fans som dessa. Så många har kommit hit för att stötta oss och de har rest hela vägen från Slovakien, från olika städer. Det har varit en härlig upplevelse och jag hoppas att de njuter av det lika mycket som vi, sa Tatar till IIHF.com efter slutsignalen.

Segern gör att Slovakien samlat ihop åtta poäng på sina fyra inledande matcher vilket gör att man placerar sig som tvåa i Grupp B, en poäng bakom Tre Kronor som har en match mindre spelad. Gårdagens resultat gör även att pressen ökar på USA som bara lyckats ta fyra poäng på tre spelade matcher vilket gör deras möte med Frankrike ikväll extra viktigt.