Kampen om slutspelsplatserna tätnar i grupp A.

Tjeckien ett steg närmare kvartsfinal

Efter en lite blek inledning på VM verkar det tjeckiska laget ha fått upp farten, häromkvällen blev det seger mot Tre Kronor och idag stod man på nytt för en väldigt fin insats. Motståndet (Storbritannien) skrämde kanske inte spelarna inför nedsläpp men matchen får ändå ses som ett steg i rätt riktning.

Efter ungefär åtta minuters spel kunde Tjeckien ta ledningen genom Jakub Flek och i andra perioden kunde man mer eller mindre säkra segern, mycket tack vare Filip Hronek som utökade ledningen till 2-0. Efter att ha gått ifrån till 4-0 fick Tjeckien dock se Matthew Myers reducera men närmare än så skulle inte britterna, i tredje perioden fortsatte Tjeckien att spela bra och när slutsignalen ljöd stod det 6-1 på resultattavlan.

Segern gör att Tjeckien i allra högsta grad har chansen att nå slutspelet, efter fem matcher ligger laget fyra i grupp A – på samma poäng som femman Danmark som står för motståndet i nästa match. Rent teoretiskt har även Storbritannien fortfarande en liten möjlighet att nå kvartsfinal men då måste man ha väldigt mycket flyt samtidigt som det blir seger mot Schweiz. Något som känns ganska osannolikt.