Det bjöds på många vändningar när Tjeckiens grupp i hemma-VM. 

Tjeckien och Danmark kom till dagens gruppspelsmatch med siktet inställt på att ta viktiga poäng, för hemmalaget handlade det om att behålla sin topp på den övre halvan av tabellen samtidigt som danskarna ville hålla liv i drömmen om att ta sig vidare till kvartsfinalerna. Det började även lovande för Danmark när Christian Wejse kunde sätta ledningspucken i lagets första powerplay men innan den första perioden var över skulle Tjeckien lyckas kvittera genom Jan Rutta.

Tjeckien hade det mesta av spelet i första perioden och fortsatte sedan på den inslagna vägen vilket skulle resultera i en hel del lägen i offensiven. Redan efter knappt tre minuter kunde Jakub Flek sätta ledningspucken och när Lukas Sedlak en stund senare utökade till 3-1 var glädjen stor uppe på de välfyllda läktarna.

Ett målfyllt avgörande

Med en minut kvar av den andra perioden såg Tjeckien ut att ha kontroll på matchen men en sen reducering genom Patrick Russell skapade på nytt nerv och i början av den tredje perioden skulle Danmark även lyckas få in en kvittering via talangen Oscar Fisker Möllgaard vilket gjorde att det helt plötsligt var en öppen match.

Där och då hade Tjeckien kunnat drabbas av panik men man visade istället styrka, kort efter den danska kvitteringen återtog man ledningen genom Tomas Kundratek och inom loppet av fem minuter skulle tjeckerna få in ytterligare två mål. Trots några tunga minuter gav Danmark inte upp utan man skulle få in en snabb reducering till 6-4 genom Mathias From vilket på nytt höjde moralen i laget, men knappt två minuter senare kunde Ondrej Palat kliva fram och göra tjeckiens sjunde mål och det sista i matchen.

MATCHFAKTA
Tjeckien – Danmark: (1-1,2-1,
0-1 Christian Wejse (Blichfeld, Bruggisser)
1-1 Jan Rutta (Kampf)
2-1 Jakub Flek (Kondelik, Vozenilek)
3-1 Lukas Sedlak (Kase, Cervenka)
3-2 Patrick Russell (Jensen, Bruggisser)
3-3 Oscar Fisker Möllgaard (Lauridsen, Lassen)
4-3 Tomas Kundratek (Tomasek, Krejcik)
5-3 Dominik Kubalik (Tomasek, Palat)
6-3 Matej Stransky (Kampf, Vozenilek)
6-4 Mathias From (Maegaard Scheel, Wejse)
7-4 Ondrej Palat (Kempny)
Skott: 39-18 (12-6,16-6,11-6)
Utvisningsminuter: 6-6
Publik: 17413 (02 Arena, Prag)

 

DAGENS MATCHER 

Tjeckien – Danmark: 7-4
Tyskland – Lettland: 8-1
Schweiz – Storbritannien: matchstart 20:20
Slovakien – Polen: matchstart 20:20

MER OM VM: NHL-stjärnan missade Tre Kronors träning

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här