En av de olympiska spelens största stjärnor har fått en drömstart på säsongen. 

Efter ungefär fem års uppehåll får NHL-spelarna åter vara med i OS (om inte pandemin sätter stopp) och en av de på förhand största stjärnorna har redan hunnit visa att han är redo att hjälpa sitt land till att gå hela vägen. Spelaren i fråga är ingen mindre än Connor McDavid, som fått en drömstart på säsongen tillsammans med sitt Edmonton Oilers.

Tremålsskytt

Efter att ha noterats för dubbla assist i säsongspremiären mot Vancouver stod forwarden för en ännu bättre insats i mötet med Calgary Flames. 24-åringen stod för inte mindre än tre mål vilket säkerställde hans elfte hattrick sedan debuten i NHL. Med sina totalt fem poäng fördelat på två matcher ligger McDavid redan bra till i poängligan och han visar att även det här kan bli en säsong där han är en av ligans främsta spelare.

Kanadensaren var inte med i OS 2018 (ingen från NHL var som bekant det) och fyra år tidigare var han fortfarande junior, så vinterns spel kan bli forwardens första. Tidigare har McDavid varit med i två VM-slutspel (2016,18) vilket resulterade i ett guld och hela 26 poäng på 20 matcher. Han har dessutom varit med och representerat Team North America i World Cup 2017, där det blev tre poäng på lika många matcher.

I Edmonton finns det flertalet potentiella OS-spelare, bland annat kedjekamraten Leon Draisaitl som också inlett säsongen väldigt bra. Forwarden är given i den tyska OS-truppen och har goda chanser att vara en av turneringens främsta, 25-åringen har tidigare bland annat blivit utsedd till NHL:s mest värdefulla spelare och säsongen 19/20 vann han dessutom poängligan.

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här