Framflyttade SHL-matcher krockar med Tre Kronors möte mot Ryssland i Channel One Cup i december. Nu funderar förbundskaptenen Johan Garpenlöv på att enbart plocka ut KHL-spelare i truppen. 

Varje vecka kommer besked om att nya SHL-matcher har skjutits upp på grund av coronasmitta i lagen. Det har inneburit problem för förbundskaptenen Johan Garpenlöv, vars Tre Kronor snart ska iväg på landslagssamling som en förberedelse inför Hockey-VM 2021.

SHL-mötena Rögle mot Malmö och Brynäs mot HV71 har fått flyttas till den 17 december, vilket innebär att de krockar med Tre Kronors möte mot Ryssland i Channel One Cup i Moskva om några veckor.

Nu funderar förbundskaptenen Johan Garpenlöv på att enbart plocka ut KHL-spelare till turneringen, berättar han i en intervju med HockeyNews.se.

Men det är inte säkert att han får ihop ett tillräckligt brett lag. I nuläget spelar totalt 27 svenska spelare i den ryska ligan, varav fyra målvakter, elva backar och tolv forwards.

– På målvaktssidan ska det inte vara några problem och backsidan har vi många. Det är forwardssidan som kan bli jobbig om det blir lite skador. Och vi tappar ju Linus (Johansson) och (Marcus) Nilsson i Sotji. De spelar inte nu vad jag vet. Det beror på vart de tar vägen. Då rasar det ganska fort på forwardssidan, säger Johan Garpenlöv till sajten.

Skulle någon gå i sönder innan det är dags att plocka ut truppen kan det bli problematiskt. Men grundplanen är i alla fall att plocka ut spelare från KHL, för att lätta för SHL, så att de har möjlighet att spela sina inställda matcher under den perioden.

FAKTA/Då spelar Tre Kronor i Channel One Cup
17 december 17:30: Sverige – Ryssland
19 decemver 09:00: Finland – Sverige
20 december 09:00: Tjeckien – Sverige

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Journalist Mattias är en journalist med inriktning på ishockey som har flera års erfarenhet av bevakning och journalistik inom sporten. På uppdrag från Hockeynews.se som är en av Sveriges största webbtidningar inom ishockey så har han skrivit många läsvärda artiklar och reportage. Mattias har bevakade dessutom den senaste upplagan av Ishockey-VM på plats där han intervjuade spelare och supportrar. Kontakt: [email protected]

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här