Tjeckien och USA gjorde upp om VM:s bronsmedalj.

USA var besvikna efter att ha missat finalen men inledde dagens bronsmatch mot Tjeckien på ett övertygande sätt, redan efter knappt nio minuters spel kunde man ta ledningen och ett par minuter senare utökade Adam Gaudette till 0-2. Man kanske skulle få återvända hem med en medalj trots allt?

Tjeckien skulle få till en reducering genom Jiri Cernoch men innan första perioden var över skulle USA utöka sin ledning ytterligare en gång, precis som med 0-1 var det Karson Kuhlman som noterades för målet och nu såg det minst sagt ljust ut. I andra perioden skulle visserligen Tjeckien göra en ny reducering men med tjugo minuter kvar av bronsmatchen hade USA fortsatt ena handen på medaljen.

Imponerande vändning

Inför den tredje perioden såg det fortsatt tungt ut för Tjeckien men väl tillbaka ute på isen var det som att bitarna föll på plats. Plötsligt fick man extra fart under skridskorna och anförda av stjärnan David Pastrnak lyckades man vända, under de fyra första minuterna stod man för tre mål och totalt skulle laget göra hela sex mål innan domaren blåste av matchen för sista gången. Segersiffrorna skrevs till hela 8-4 efter att Pastrnak gjort tre av målen och ikväll kan Tjeckien fira att man tagit sin första VM-medalj på tio år, något som får ses som en väldigt stor framgång.

Tjeckien – USA: 8-4 (1-3,1-0,6-1)
0-1, Karson Kuhlman (Meyers, Peeke)
0-2, Adam Gaudette (Boldy, Tynan)
1-2, Jiri Cernoch (Flek, Stransky)
1-3, Karson Kuhlman (Schmidt, Lafferty)
2-3, Jiri Smejkal (Sklenicka, Kundratek)
3-3, David Pastrnak (Hertl, Zohorna)
4-3, Roman Cervenka (Krejci)