När Tre Kronor besegrade Tyskland i måndags var Victor Olofsson en av målskyttarna, men under onsdagens träning saknades han på isen. Nu ger förbundskapten Sam Hallam besked om Olofssons frånvaro.

Tre Kronor hade en ledig dag under tisdagen, men var tillbaka på is och tränade igen under onsdagen. En spelare saknades dock då, nämligen Victor Olofsson, rapporterar Hockeysverige.se.

Olofsson, som gjorde ett av målen mot Tyskland i måndagens match, missade utöver träningen även lagfotot. Frånvaron berodde på sjukdom, men förbundskapten Sam Hallam ger lite positiva besked om Olofsson.

– Det är bra, han kände sig lite krasslig här på morgonen så det var bättre att stanna kvar på hotellet. Jag skulle säga att det är en god chans till spel i morgon men vi tar det säkra före det osäkra, säger Hallam efter träningen till svensk media.

Frödén in på Olofssons plats i powerplay

Olofsson har bildat kedja tillsammans med Isac Lundeström och Fabian Zetterlund hittills under VM-turneringen. Dessutom har han varit en kugge i Tre Kronors andra powerplay-enhet. Det var i fem-mot-fyra spel som han också gjorde sitt mål mot Tyskland.

Under onsdagens träning var det Jesper Frödén som tog Olofssons plats i powerplay-formationen, och i kedjan ersattes han av Marcus Sörensen.

Lucas Raymond fick en smäll under träningen som gjorde att han behövde sitta i båset en stund, men han kunde sedan återvända och fullfölja träningen med laget. Inför matchen mot Kazakstan på torsdag förväntar sig inte Hallam göra några förändringar i lagets formationer.

– Nej, inga större ändringar. Vi hoppas hålla alla friska och krya. Vi vill ge alla en chans att verkligen spela ihop sig i enheterna. Det är snarare så att vi jobbar internt i enheterna för att hitta förbättringar i stället för att göra personalförändringar, säger Hallam till Hockeysverige.se.

Victor Olofsson har hittills under VM-turneringen stått för ett mål och en assist på tre matcher.

MER OM VM: Se målen från gårdagens matcher här

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här