Viktiga poäng står på spel för Småkronorna i kvällens match mot Finland. 

Efter att ha väntat ovanligt länge på att få göra upp om medaljer har Småkronorna byggt upp förväntningarna, men den inledande delen av årets U18-VM har varit väldigt tung. I premiären föll man med hela 1-6 mot USA och natten mot onsdagen blev det en ny förlust, den gången mot Kanada som tog hem segern med 3-1. Läget är därmed minst sagt ansträngt inför kvällens match mot Finland, vilket är Sveriges sista motståndare i gruppspelet.

Motståndarkollen

En tung start på VM gör att Småkronorna har pressen på sig inför kvällens match och det kan visa sig bli en tuff utmaning, för Finland har inlett mästerskapet relativt lovande. I premiären lyckades man besegra Kanada med 2-0 men sedan följdes den bedriften upp med en tung förlust (0-5) mot USA. Trots nederlaget ligger Finland tvåa inför kvällens match vilket ändå får ses som en gynnsam sits i en minst sagt tuff grupp.

– Det känns fantastiskt eftersom vi inte vann mot Kanada. Alla jobbade hårt och sedan fick vi några mål. Det hjälpte oss och vi koncentrerade oss på varje ögonblick, sa forwarden Oona Havana till IIHF.com efter segern mot Kanada.

STATISTIK INFÖR MATCHEN 
Gjorda mål
Sverige – 2
Finland – 2
Insläppta mål
Sverige – 9
Finland – 5
Powerplay
Sverige – 18.18%
Finland – 14.29%
Boxplay 
Sverige – 81.82%
Finland – 60.00%

Kvällens match börjar 23:00 och kan ses på SVT2 och SVT play.

MER OM U18-VM: Pressat läge efter ny förlust för Småkronorna

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här