Tre Kronor har presenterat truppen till säsongens första turnering. 

Under måndagen presenterade förbundskaptenen Sam Hallam sin trupp till säsongens första turnering, Karjala Tournament, och i den fanns det både rutinerade pjäser och en del nya bekantskaper. Bland de yngre förmågorna fanns målvakten Carl Lindbom som spelade i Hockeyallsvenskan förra säsongen men som fått en flygande start på sin tid i Färjestad, dit han är utlånad från Vegas Golden Knights.

– Först och främst ska det bli kul att ha årets första samling och turnering. Vi har många spelare som har öppnat riktigt starkt i SHL och ute i Europa och som gör att vi har en stark konkurrens om platserna i laget. Vi ser fram emot att samlas och inleda vår säsong med en match på hemmaplan. Vi har en del spelare uttagna som inte var med förra säsongen och det ska bli intressant att se vad vi kan uträtta tillsammans i den här turneringen, säger Hallam på pressträffen.

HÄR ÄR TRE KRONORNAS TRUPP

Målvakter

Linus Söderström (Skellefteå)
Carl Lindbom (Färjestad)

Backar

Oscar Fantenberg (Linköping)
Carl Dahlström (Färjestad)
Petter Granberg (Skellefteå)
Niklas Hansson (Zug)
Olle Alsing (Leksand)
Tim Heed (Ambrí-Piotta)
Anton Lindholm (Leksand)
Joel Persson (Växjö)

Forwards

Joakim Nygård (Färjestad)
Max Friberg (Frölunda)
André Petersson (HV71)
Oscar Lindberg (Skellefteå)
Anton Bengtsson (Rögle)
Mario Kempe (Luleå)
Victor Ejdsell (Färjestad)
Dennis Rasmussen (Davos)
Jonathan Dahlén (Timrå)
Marcus Sylvegård (Växjö)
Jesper Frödén (Zürich)
Patrik Karlkvist (Oskarshamn)
Linus Johansson (Färjestad)

Stjärnorna nobbas

Tre Kronor åker till säsongens första turnering med ett relativt starkt lag på pappret men man gör det utan tre spelare som på pappret skulle kunna vara bra förstärkningar. Efter en hel del spekulationer står det nämligen klart att förbundskaptenen inte väljer att ta ut någon av de tre spelarna som spenderade förra säsongen i KHL men som nu håller till på andra platser i Europa. Spelarna det handlar om är målvakten Adam Reideborn (Bern), backen Adam Almquist i München samt forwarden Jakob Lilja som spelade i Dynamo Moskva men som numera håller till i Ambrí-Piotta.

Nya dressen

Förutom att presentera säsongens första trupp har Tre Kronor även varit med och gått ut med nyheten att man kommer att spela med en ny landslagströja med start i november. Tillsammans med Damkronorna och Juniorkronorna kommer man spela i en ny dress i ett samarbete med CCM Hockey där “bär den med stolthet” ska vara budskapet till alla som får dra på sig tröjan.

– Vi är väldigt glada och stolta över vår nya matchtröja, som inte bara är snygg, utan andas historik och framtid. De svenska ishockeylandslagen är en del av den svenska folksjälen och lockar intresse från Smygehuk till Treriksröset. Spelarna som representerar landslagen bär tröjan med stolthet, med vetskapen om att hela nationen står bakom dem, säger landslagschefen Anders Lundberg i ett uttalande på förbundets hemsida.

 

SÅ SER TRE KRONORS SCHEMA UT UNDER KARJALA TOURNAMENT

9:e november 
Sverige – Tjeckien (19:00) – Växjö
11:e november
Sverige – Schweiz (13:00) – Tammerfors
12:e november 
Finland – Sverige (17:00) – Tammerfors

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här