Det ryska ishockeyförbundet drabbas av ett nytt bakslag på grund av kriget i Ukraina. 

Idag meddelade det internationella ishockeyförbundet att Ryssland fråntas rätten att stå som värd för VM 2023, som var tänkt att spelas i St Petersburg. Detta med anledning av den ryska invasionen av Ukraina som är inne på sin andra månad.

– Beslutet att flytta evenemanget togs främst av oro för säkerheten och välbefinnandet för alla deltagande spelare, funktionärer, media och fans, skriver internationella ishockeyförbundet på sin hemsida.

Den ryska kritiken ökar

Att Ryssland fråntas nästa års VM är det senaste i raden av olika beslut för att sätta press på landet, sedan tidigare står det även klart att man inte får stå som värd för de kommande juniorvärldsmästerskapen som var tänkta att spelas i Omsk och Novosibirsk med start i mellandagarna.

Redan för några veckor sedan tog det finska hockeylaget Jokerit beslutet att lämna KHL och på sikt återgå till den finska högstaligan. Problemet är att arenan som klubben spelar i ägs av personer som sägs ha ett nära samröre med Vladimir Putin. Det finns dock planer på att försöka köpa arenan, men som läget ser ut nu får man inte göra affärer med personer som finns med på EU:s sanktionslista.

– Jag har under alla år försökt ha ett öppet sinne då det gäller Ryssland och vad de sysslar med. Men kriget var sista droppen. Jag känner inga sympatier över huvud taget med dem och vill inte ha något med dem att göra någonsin mera, säger ishockeylegenden Teemu Selänne, som försöker köpa loss arenan, till Hufvudstadsbladet.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här