Tre Kronor hade pressen på sig inför eftermiddagens möte med Storbritannien.

Hoppet om kvartsfinal lever

Efter en minst sagt tung förlust mot Tjeckien var det tänkt att fredagens möte mot Storbritannien skulle ge Tre Kronor lite lugn och ro, men så blev det inte – åtminstone inte inledningsvis. Efter lite drygt sju minuters spel kunde nämligen britterna ta ledningen genom Liam Kirk, men Sverige skulle hinna med en kvittering (Sörensen) innan första perioden var över.

I andra perioden började Sverige få mer ordning på spelet och det skulle ge resultat, först genom Jonathan Pudas ledningsmål och senare när Mario Kempe kunde utöka till 3-1. Rent spelmässigt tillhörde det mesta nu Tre Kronor och i tredje perioden kunde Kempe sätta sitt andra mål för eftermiddagen och i samma stund spika slutresultatet till 4-1.

Segern gör att Sverige fortfarande har chansen att nå kvartsfinal men man har fortsatt pressen på sig, det kommer krävas bra insatser mot både Slovakien och Ryssland. Trots att det blev seger så finns det fortfarande saker som behöver bli bättre, jämnheten saknas och i en sån här match borde man nog kunna göra ytterligare ett par mål.