Det kan bli en lyckad lördag för svensk landslagshockey. 

Den här veckan är fylld till bredden med intressanta landskamper att följa och idag är både Tre Kronor och damkronorna i farten. För herrlandslaget fortsätter Karjala Tournament och för damerna är det bekant OS-kvalet som går in i sin andra omgång. Dessutom ska juniorlandslaget försöka följa upp gårdagens seger mot Tjeckien (5-0) med en ny fin prestation när Finland står för motståndet.

En smakstart på säsongen

Det är nog ingen som glömt att säsongen 20/21 avslutade på ett minst sagt dystert sätt för Tre Kronor, det fanns förhoppningar om medalj i Hockey-VM men istället blev det platt fall och uttåg redan innan slutspelet skulle dra igång. Inledningen på den här säsongen har däremot börjat betydligt roligare, i onsdagens möte mot Tjeckien blev det en stabil seger med 4-1 efter att Pontus Holmberg varit inblandad i två av målen och nu är siktet inställt på nästa utmaning – Ryssland.

Giganten i öst fick en oväntat tung start på Karjala, Finland vann nämligen gårdagens möte med 3-0 och det är därför ett revanschsuget Ryssland som ska försöka göra en bättre insats mot Sverige idag. Noterbart är att Ryssland väljer att ställa upp med ett väldigt ungt lag, i truppen finns hela fjorton stycken tonåringar där supertalangen Matvei Michkov är yngst – endast sexton år gammal. Forwarden gjorde hela sexton poäng i senaste U18-VM och har fått chansen i tio av SKA St Petersburgs matcher under hösten.

Ett steg närmare drömmen

Samtidigt som Tre Kronor ska försöka ta säsongens andra seger ska Damkronorna ställa in siktet på att ta ett stort steg närmare OS – vilket är säsongens höjdpunkt och dröm. Speciellt eftersom man inte kunnat vara med i något mästerskap de senaste åren. Kvalet inleddes på bästa vis genom att besegra Slovakien med 3-0 vilket stärker självförtroendet inför eftermiddagens möte mot Kora. Noterbart är att dagens motståndare förlorade sin premiär mot Frankrike med 0-4, samt att just Frankrike fick se sig besegrat av Sverige med hela 0-8 i genrepet strax innan kvalet. Därmed finns det en hel del som talar för en ny blågul seger.

DAGENS MATCHER 
14:00
Sverige – Ryssland (Karjala Tournament)
16:00
Sverige – Korea (OS-Kval)
17:00 
Sverige – Finland (U20, fyrnationsturnering)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här