Det bjöds på en hel del spänning i Sveriges tredje match under Junior-VM i Kanada. 

Efter krossen i premiären mot Österrike lyckades Juniorkronorna även besegra Tyskland vilket skapade ett gott självförtroende inför torsdagens utmaning – ett formstarkt Tjeckien. Det skulle tidigt visa sig bli en jämn match mellan två bra lag där marginalerna var små, tjeckerna var snäppet bättre under den första perioden som slutade mållös och i början av andra perioden kunde man ta ledningen genom David Jiricek som varit en av lagets främsta spelare hittills i turneringen.

Den tjeckiska lyckan skulle dock bli kortvarig för bara några minuter senare kvitterade Sverige genom Fabian Wagner och strax efter hans mål skulle Ludvig Jansson få in ledningspucken som plötsligt satte Juniorkronorna i en fin sits.

I tredje perioden hade Tjeckien siktet inställt på att få till en kvittering och det skulle man lyckas med, vilket tvingade fram en förlängning där Tjeckien hade flera lägen innan Ludvig Jansson kunde skjuta hem en svensk seger med sitt andra mål för kvällen. Sverige är därmed fortsatt obesegrat i Junior-VM och toppar därför gruppen inför den avslutande matchen mot Kanada som spelas natten till söndag.

Grupp A

  1. Sverige, 8 poäng (+13)
  2. Tjeckien, 7 poäng (+11)
  3. Kanada, 3 poäng (+6)
  4. Tyskland, 0 poäng (-10)
  5. Österrike, 0 poäng (-20)

Smolket i bägaren

Att Sverige vinner sin tredje raka match är naturligtvis positivt men det hände även saker som skapade en del problem för landslagsledningen. Redan efter uppvärmningen tvingades man konstatera att Leo Carlsson inte var i tillräckligt bra skick för att kunna spela matchen, och när domaren väl blåst i pipan fick även Fabian Lysell lämna i förtid. I nuläget vet man inte så mycket kring skadorna men Carlsson ska ha varit krasslig inför matchen.

MATCHFAKTA
Sverige – Tjeckien: 3-2 (0-0,2-1,0-1,1-0)
0-1, David Jiricek (Hauser, Mechura)
1-1, Fabian Wagner
2-1, Ludvig Jansson (O.Pettersson, Robertsson)
2-2, Jiri Tichacek (Sapovaliv, Jiricek)
3-2, Ludvig Jansson (Lekkerimäki, Östlund)
Skott: 24-35 (4-7,12-14,7-11,1-3)
Utvisningsminuter: 6-8
Publik: 9140 (Scotiabank Centre, Halifax)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här