Slovakien har fått en smakstart på Junior-VM.

Inför starten av Junior-VM i Göteborg var USA och Tjeckien de stora förhandsfavoriterna i Grupp B men hittills är det ett annat lag som varit den stora snackisen – Slovakien. Redan i premiären visade man sin potential genom att besegra rivalen Tjeckien och sedan följde man upp det med att vinna mötet mot Schweiz med 3-0.

Under fredagen stod Norge för motståndet och den matchen blev ytterligare att bevis på att slovakerna har en väldigt fin form, men det var faktiskt norrmännen som tog ledningen tidigt genom supertalangen Michael Brandsegg-Nygård. Glädjen blev dock kortvarig för innan första perioden var över skulle Slovakien både kvittera och ta ledningen inom loppet av en minut.

Succéspelaren fortsätter leverera

I andra perioden bjöd Slovakien på ett väldigt bra spel och det var där man kunde avgöra matchen genom att göra hela fem mål. Under de inledande matcherna har Servac Petrovsky varit en av lagets främsta spelare och i den här perioden klev forwarden fram på ett bra sätt, han stod för två mål och levererade även en assist till Luka Radivojevic 1-7 slutet av perioden. Med tre nya poäng in på kontot har Petrovsky samlat ihop imponerande åtta poäng på de tre inledande matcherna vilket gör att 19-åringen toppar turneringens poängliga.

Efter den starka andra perioden var segern mer eller mindre säkrad vilket gjorde att koncentrationen inte var på topp under matchens slutskede där Norge faktiskt gjorde tre av den avslutande periodens fyra mål. Trots det tillfälliga nederlaget vann Slovakien matchen med hela 8-4 vilket gör att man inlett JVM med att ta tre raka segrar. I den här matchen är det även noterbart att den tidigare AIK-spelaren Dalibor Dvorsky stod för två mål och lika många assist vilket var hans första poäng hittills i turneringen.

Trots förlusten finns det ett par positiva saker som Norge kan ta med sig från matchen. Dels det faktum att man för första gången på 2000-talet lyckades göra fyra mål i en JVM-match och även att talangen Michael Brandsegg-Nygård stod för två mål och en assist, vilket visar att hypen kring honom inte saknar grund.

Norge – Slovakien: 4-8 (1-2,0-5,3-1)
1-0 Michael Brandsegg-Nygård
1-1 Samuel Honzek (Petrovsky, Misiak)
1-2 Juraj Pekarcik (Dvorsky, Ciernik)
1-3 Dalibor Dvorsky (Repcik, Mesar)
1-4 Servac Petrovsky (Strbak, Mesar)
1-5 Servac Petrovsky (Sykora, Strbak)
1-6 Peter Repcik (Dvorsky, Strbak)
1-7 Luka Radivojevic (Misiak, Petrovsky)