Kanada har fått en smakstart på årets VM. 

Efter att snöpligt ha missat guldet förra året är Kanada ute efter revansch i ishockey-VM och man har fått något av en smakstart på gruppspelet. I premiären besegrades Lettland med hela 6-0 och i mötet mot Slovenien vann man med 5-2 efter att ha vänt 0-1 till 3-1 i andra perioden.

Eftermiddagens match mot Slovakien blev dock en betydligt jämnare historia där man visserligen tog ledningen tidigt genom Jake Neighbours innan Peter Cehlarik kvitterade, assisterad av Marek Hrivik som han spelar med tillsammans i Leksand. Under resterande del av matchen hade Kanada det mesta av spelet men slovakerna försvarade sig på ett bra sätt och trots mängder av chanser åt båda hållen skulle det inte komma något mer mål under ordinarie speltid.

Efter en mållös förlängning fick matchen avgöras på straffar där Kanadas Jack Quinn (bilden) kunde sätta det avgörande målet, vilket gör att man inlett VM med tre raka segrar. Det gör att lagen toppar Grupp B men Tjeckien har chans att gå förbi om man tar tre poäng i kvällens match mot Lettland, dessutom kan även Schweiz kliva förbi vid händelse av ett bra resultat i morgondagens möte mot Kazakstan.

Höjdpunkter, Slovakien – Kanada

MATCHFAKTA
Slovakien – Kanada: 1-2 (1-1,0-0,0-0,0-0,0-1)
0-1 Jake Neighbours (McBain)
1-1 Peter Cehlarik (Hrivik, Hudacek)
1-2 Jack Quinn (GWS)
Skott: 24-43 (5-13,8-18,10-9,1-3)
Utvisningsminuter: 41-18
Publik: 4640 (Arena Riga, Riga)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.